Acasă Sport Handbal Handbal / România nu i-a făcut față Ungariei și va juca pentru...

Handbal / România nu i-a făcut față Ungariei și va juca pentru bronz la Euro U19

Selecţionata României va juca pentru medaliile de bronz la Campionatul European de handbal feminin Under 19, de la Piteşti şi Mioveni, după ce a fost învinsă de Ungaria cu scorul de 34-26 (18-16), vineri seară, în Piteşti Arena, în semifinale.

Ungaria, câştigătoarea ultimelor două titluri continentale al această categorie de vârstă, a dominat jocul în cea mai mare parte a timpului, dar România a reuşit să conducă de câteva ori în prima repriză, cu 8-6 şi 9-7. La pauză, Ungaria avea un avans de două goluri, scor 18-16. Tricolorele au reuşit egalarea în repriza a doua, 21-21 (min. 37), dar Ungaria s-a distanțat decisiv apoi și a câștigat fără prea multe emoții disputa.

Pentru echipa antrenată de Simona Maior-Paşca, Luminiţa Dinu şi Valentina Ardean Elisei au înscris Alisia Lorena Boiciuc 9 goluri, Mihaela Andreea Mihai 5, Maria Diana Lixăndroiu 5, Anamaria Mihaela Grigore 3, Mariam Nadia Mohamed 3, Denisa-Roxana Romaniuc 1.

În finală, Ungaria va înfrunta Danemarca, învingătoare în prima semifinală în faţa Portugaliei, cu scorul de 38-35 (16-19, 31-31), după prelungiri.

România, care a fost a cincea în 2019 şi 2021 la Europeanul Under-19, va juca împotriva Portugaliei în finala mică, duminică, de la ora 16.30.

Citește și: Novak Djokovic l-a spulberat pe Sinner și va lupta pentru supremație la Wimbledon

Exit mobile version