Acasă Sport Handbal Handbal / Norocul bate valoarea! Licu şi Stângă, despre calificarea României la...

Handbal / Norocul bate valoarea! Licu şi Stângă, despre calificarea României la European

Naţionala masculină de handbal a României s-a calificat la un Campionat European după 28 de ani, precedenta participare fiind în 1996 la CE Spania, unde s-a clasat pe locul 9 din 12 participante. Într-o grupă cu Austria, Ucraina și Insulele Feroe, România a obținut 2 victorii în 6 partide și s-a calificat de pe locul 2 la EURO 2024.

Cu doar 4 puncte în grupă, România este singura echipă din cele 6 calificate de pe locul 2 care merge la EURO 2024 având punctaj minim. Ea a fost la egalitate de puncte, 4, cu Feroe și Ucraina, dar golaverajul superior a calificat-o.

Robert Licu: „Era penibil să nu ne calificăm“

Fostul internațional Robert Licu, care a jucat cu România la ultimul Campionat European, cel din Spania 1996, consideră că era de așteptat ca naționala pregătită de Xavi Pascual să se califice la EURO 2024. 

„Din fericire, ne-am calificat la EURO, dar era penibil să nu o facem când sunt 24 de locuri. La istoria handbalului masculin românesc și banii care se investesc, este normal să fim la turneul final. Am avut câteva momente în meciurile din grupă în care ne-am apropiat de handbalul modern, dar mult prea puțin”, a declarat Robert Licu, citat de Gsp.

Fostul golgheter al naționalei, Vasile Stângă, crede că România s-a calificat cu noroc la EURO 2024.

„Să mulțumim Austriei că a jucat corect până la final și ne-a oferit șansa unică să ne calificăm la un Campionat European cu doar două victorii în șase meciuri. În sport trebuie să ai și noroc. Acum o să avem grijă cum vom juca la EURO cu elita handbalului. La cum evoluăm acum, probabil ne vom clasa între locurile 20-24. Deocamdată aceasta este valoarea naționalei masculine”, a punctat şi Vasile Stângă.

Tragerea la sorți pentru grupele EURO 2024 va fi pe 10 mai, la Dusseldorf. România este în grupa a 4-a valorică. Turneul din Germania se dispută cu 24 de echipe, împărțite în 6 grupe de câte 4. 

Urnele valorice la tragerea la sorți pentru CE 2024:

Urna 1: Suedia, Spania, Danemarca, Franța, Norvegia, Islanda
Urna 2: Germania, Țările de Jos, Slovenia, Ungaria, Portugalia, Austria
Urna 3: Croația, Bosnia și Herțegovina, Polonia, Cehia, Serbia, Macedonia de Nord
Urna 4: Elveția, România, Muntenegru, Grecia, Georgia, Insulele Feroe

Citeşte şi: Gest superb al lui David Popovici! Campionul transformă aurul mondial în simbol al speranței

Exit mobile version