Acasă Sport Handbal Handbal / Am pierdut și cu Ucraina, dar mergem la EURO! România...

Handbal / Am pierdut și cu Ucraina, dar mergem la EURO! România revine printre „granzi“

Echipa națională de handbal masculin a României a pierdut în fața Ucrainei, dar a obținut calificarea la Campionatul European. Meciul dintre Ucraina și România s-a jucat duminică seară, în cadrul grupei 4, și s-a încheiat cu victoria ucrainienilor, scor 31-26, dar cu calificarea tricolorilor la turneul final. România va bifa, astfel, prima prezență la Campionatul European după o pauză de 28 de ani.

În celălalt meci al grupei, Austria a învins Insulele Feroe, scor 38-33, astfel că România a primit o mână de ajutor în drumul către turneul final, informează Prosport.

România: Nicușor Negru (6 goluri), Daniel Stanciuc (6), Javier Humet (5), Ante Kuduz (4), Ionuț Nistor (1), Gabriel Cumpănici (1), Radu Ghiță (1), Alexandru Țărâță (1) și Andrei Drăgan (1).

Austria a încheiat grupa pe primul loc, cu victorii pe linie și 12 puncte obținute după cele șase meciuri jucate, iar celelalte trei echipe, România, Insulele Feroe și Ucraina, au încheiat la egalitate, patru puncte fiecare. Golaverajul și jocul rezultatelor a dus la calificarea României la turneul final.

Citește și: Handbal / SCM Craiova a cedat pe mâna ei disputa cu Cisnădie

Exit mobile version