Acasă Sport Handbal Handbal / Învingeţi şi mergeţi la EURO! România, duel de interes maxim...

Handbal / Învingeţi şi mergeţi la EURO! România, duel de interes maxim cu Austria

România se poate califica la EURO 2024 dacă învinge Austria miercuri, de la ora 17.30, în sala Dinamo. Reprezentativa tricoloră a evoluat cel mai recent la un turneu continental în 1996, iar acum băieţii lui Pascual sunt hotărâţi să rescrie istorie pentru naţionala masculină de handbal.

Înaintea meciului de miercuri din sala Dinamo, Austria a obținut deja calificarea la EURO 2024, fiind pe primul loc în grupă cu 8 puncte, iar România este pe poziția secundă, cu 4 puncte. În meciul tur dintre cele formații, Austria a câștigat cu 36-32. Cele două naționale fac parte din grupa a 4-a, alături de Ucraina și Insulele Feroe. Primele două clasate din fiecare grupă se califică la EURO 2024, dar și cele mai bune 4 formații de pe locul 3 din cele 8 grupe preliminare. 

Pentru a merge la Campionatul European și a nu depinde de alte rezultate, România are nevoie de 2 puncte în partidele cu Austria și Ucraina. 

Pascual: „Austria este mai bună decât noi“

Selecţionerul României, Xavier Pascual, a declarat într-o conferinţă de presă că jucătorii săi merită să obţină calificarea la Campionatul European din 2024. Totodată, acesta a subliniat că Austria, adversara din partida de miercuri, este mai valoroasă.

„Austria este o echipă foarte bună, mai bună decât noi, de aceea are şi opt puncte în această campanie de calificare. Pentru noi e un meci foarte important pentru că în cazul unei victorii ne calificăm la Campionatul European. Dar meciul este foarte complicat. Noi ne-am pregătit bine, însă e sport, o echipă câştigă, alta pierde. Iar noi încercăm să facem totul pentru a câştiga. Eu am învăţat că aici (n.r. – în România) toată lumea vorbeşte înainte şi se gândeşte că se poate, că nu se poate… Nu, nu… jucăm meciul şi după vedem ce se poate. Eu cred însă că jucătorii noştri merită această calificare. Ei merită, dar e altceva dacă pot câştiga sau nu meciul. Austria e mai bună ca noi. Şi dacă pierdem cu Austria noi ne pregătim pentru meciul următor. O vom lua pas cu pas.

Pe mine nu mă interesează de Austria că e calificată. Ce face Austria este problema antrenorului ei. Poate juca mâine cu un jucător sau altul, dar e problema lor. Mie nu-mi pasă de ce face Austria, pentru că nu pot să controlez. Mie îmi pasă de echipa mea, de jucătorii noştri, să fie concentraţi şi să joace în teren ce am antrenat. Pentru că dacă aplicăm planul avem posibilitatea de a câştiga meciul. Presiune există şi bine. Cu presiune se poate câştiga. Presiunea este un privilegiu“, a spus Pascual, citat de Agerpres.

Lot România:

Portari: Ionuț Iancu (Steaua, Dan Vasile (CSM Constanța), Alexandru Bucătaru (Dinamo)
Extreme: Nicușor Negru (Dinamo), Sabin Constantina (Steaua), Ionuț Nistor (CSM Constanța), Alexandru Tărâță (Steaua), Tudor Buguleț (Minaur)
Pivoți: Adrian Rotaru (CSM București), Robert Nagy (Minaur), Călin Dedu (Cisne)
Linia de 9 metri: Ante Kuduz, Robert Militaru, Dan Racoțea, Javier Humet (toți Dinamo), Octavian Bizău, Tudor Botea (CSM București), Demis Grigoraș (Benfica), Cristi Ghiță (Turda), Călin Căbuț (Minaur), Daniel Stanciuc (Suceava), Andrei Drăgan (CSM Constanța).

Citeşte şi: Gabriela Ruse, mult mai bună decât Jeanjean, la Madrid! Adversar complicat în primul tur

Exit mobile version