Acasă Sport Handbal Handbal / Mergem și la acest Mondial! România, triumfătoare și în Portugalia

Handbal / Mergem și la acest Mondial! România, triumfătoare și în Portugalia

România a câștigat și manșa retur a barajului cu Portugalia, scor 28-24 (35-20 în tur) și s-a calificat la Campionatul Mondial de handbal feminin din noiembrie 2023. 

Cu gândul de a câștiga din nou, în deplasarea de la Paredes, fetele lui Pera au jucat fără trac și cu multă încredere. Diferența de 15 goluri din tur a fost suficientă pentru a le da o oarecare liniște „tricolorelor“, care și-au permis să nu evolueze la capacitate maximă.

Desprinderea a venit din minutul 10, de la 5-3 până la 10-3 în favoarea României. Dumanska și Șandru au avut intervenții inspirate în poartă, iar în atac s-au găsit soluții și în situațiile de criză. 13-8 a fost la pauză, iar calificarea era deja jucată. Partea a doua a avut aceeași alură, cu un avans confortabil pe întregul parcurs. Diferența de valoare a fost evidentă, iar un lucru important de menționat este că, în partea secundă, Cristina Neagu a rămas pe bancă. România s-a descurcat foarte bine și fără cea mai bună marcatoare și s-a impus cu 28-24. Pe finalul partidei, Pera a folosit o linie total schimbată față de cea de la începutul meciului.

România: Ostase 5, Laslo 4, Pintea 4, Seraficeanu 3, Badea 3, Buceschi 2, Tănasie 2, Grozav 2, Neagu 1, Dincă 1, Bazaliu 1. 
Antrenor: Florentin Pera.

Campionatul Mondial din 2023 va fi organizat de Norvegia, Danemarca și Suedia, în perioada 29 noiembrie – 17 decembrie. La el vor participa 32 de țări. România nu a lipsit de la niciun Campionat Mondial de handbal feminin, fiind unică în lume la acest capitol.

Citește și: Cupa României / Diferența e mare! „U“ Craiova nu a avut ce să-i facă echipei din Suceava

Exit mobile version