Acasă Sport Handbal SCM Vâlcea – SCM Craiova, derbiul oltenesc de început de an în...

SCM Vâlcea – SCM Craiova, derbiul oltenesc de început de an în Liga Florilor

Liga Florilor reîncepe din această săptămână, iar SCM Craiova o ia de la capăt cu meciurile tari. Miercuri seară, de la ora 18.00, în Zăvoi se va disputa duelul dintre SCM Vâlcea şi SCM Craiova, două rivale din campionatul intern. Partida va fi una intensă, pentru că ambele formaţii au nevoie de puncte pentru a urca în clasament. Meciul va conta pentru etapa a 12-a din Liga Naţională.

Cele două formaţii au avut parte de un început de an diferit, cu rezultate la polul opus. Dacă Vâlcea a debutat în grupele EHF cu o victorie, 40-30 cu VAC, din Ungaria, SCM Craiova a pierdut un nou duel cu Tg Jiu, de această dată în Cupa României. A fost 36-31 pentru gruparea gorjeană, care a şi eliminat echipa lui Bogdan Burcea din competiţie.

În clasamentul Ligii Florilor, Vâlcea şi Craiova sunt despărţite de 10 puncte, dar şi de trei locuri în clasament. Ambele echipe au bifat victorii pe final de an şi au un trend ascendent în campionat, dar vâlcencele pornesc drept favorite în acest duel. În precedentele 10 partide directe, Vâlcea s-a impus de nouă ori, iar o singură dată partida s-a încheiat la egalitate.

Citeşte şi: Filip Jianu a devenit cel mai tânăr român finalist de turneu ATP Challenger din ultimii 12 ani

Exit mobile version