Acasă Sport Handbal Dijana Mugoša, out, Samira Rocha, in! Mutare de urgenţă la SCM

Dijana Mugoša, out, Samira Rocha, in! Mutare de urgenţă la SCM

SCM Craiova a debutat cu o victorie în Liga Naţională de Handbal, 31-22 cu Baia Mare, dar nu toate lucrurile de la această partidă au fost atât de grozave.

Chiar dacă succesul cu formaţia din Baia Mare a fost unul mult aşteptat, SCM Craiova s-a lovit, din nou, de problema accidentărilor. Dijana Mugoša s-a accidentat grav la ligamente, iar acum va lipsi destul de mult din angrenajul echipei din Bănie.

„Suntem alături de Dijana Mugoša. Jucătoarea nostră a suferit o accidentare gravă. Ligamentul încrucișat anterior al jucătoarei este rupt, iar Dijana va lipsi o perioadă mai lungă de pe teren. Multă sănătate și sperăm să te revedem cât mai repede pe teren“, se arată în comunicatul SCM.

Este a doua accidentare gravă în lotul echipei din Bănie de la începerea pregătirilor şi ambele au vizat jucătoare muntenegrence achiziţionate în vara aceasta. Prima a fost portăriţa Anastasija Babovic. În locul Anastasijei Babovic, SCM Craiova a transferat-o pe Helena de Sousa, portar al naţionalei Angolei.

De asemenea, şi brazilianca Ana Paula Rodrigues se accidentase recent, tot la Cupa Craiovei, dar, în cele din urmă, sud-americanca a fost recuperată până la startul campionatului.

Transfer urgent!

Oficialii Craiovei au fost nevoiţi să se mişte rapid după meciul de sâmbătă şi să găsească o soluţie perfectă pentru înlocuirea Dijanei. Astfel, duminică seară, pe pagina oficială de facebook a SCM Craiova, a fost anunţată venirea handbalistei Samira Pereira da Silva Rocha, cea considerată mutarea potrivită la locul potrivit.

„Bine ai venit, Samira Pereira da Silva Rocha! Sport Club Municipal Craiova anunță că a ajuns la un acord cu handbalista Samira Rocha, iar brazilianca se va alătura lotului condus de Bogdan Burcea. Samira are un CV impresionant și vine în Bănie pentru a aduce spectacolul din teren la un nivel superior. În vârstă de 33 de ani, jucătoarea este campioană mondială cu echipa națională a Braziliei, reprezentativă cu care a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice. A evoluat la formații precum Hypo Niederosterreich (a câștigat titlul în Austria cu această echipă), Zvezda Zverigorod (Rusia), Mios Biganos Handball (Franța), Nice (Franța) și Kisvarda KC (Ungaria).

Printre alte performanțe notabile: Locul 1 la Campionatul Panamerican de Handbal Feminin (2011, 2013, 2015). A fost în echipa all stars a edițiilor 2015 și 2017, fiind MVP în 2017 și golgheter în 2016. Îi urăm să aibă parte de succes la SCM Universitatea Craiova și să pună umărul la viitoarele succese ale echipei“, scrie SCM.

Pentru SCM Craiova va urma un meci la Galaţi, în etapa a doua din Liga Florilor.

Liga Florilor – etapa 1

Sâmbătă, 27 august:
SCM Râmnicu Vâlcea – CSM Galaţi 36-26
SCM Craiova – Minaur Baia Mare 31-24

Duminică, 28 august:
HC Zalău – Gloria Bistriţa 26-30
CSM Tg. Jiu – Dacia Mioveni 27-25
Rapid Bucureşti – CSM Bucureşti 31-31;
Măgura Cisnădie – Dunărea Brăila 31-31, Gloria Buzău – CSM Slatina 28-19.

Citeşte şi: Handbal (f) / SCM Craiova a debutat cu o victorie în noul campionat

Exit mobile version