Acasă Sport Handbal Un European de uitat! România a pierdut și cu Ungaria

Un European de uitat! România a pierdut și cu Ungaria

Nu mai bătem pe nimeni la Campionatul European! România a ratat, luni seară, orice șansă de a mai încheia pe locul al treilea în grupa principală și de a juca un meci decisiv pentru locul al cincilea. De data aceasta, Ungaria ne-a venit de „hac“, tocmai rivala principală a noastră de atâția ani în handbalul mondial. A fost o victorie la două goluri diferență pentru maghiare, scor 26-24, după un joc echilibrat, dar cu un plus de atenție și rapiditate în contul adversarelor.

Tricolorele au început și de această dată destul de slab, iar unguroaicele s-au distanțat imediat la 3-1. Chiar dacă am egalat la trei după golurile lui Neagu și Ostase, a venit un nou moment „mort“ al fetelor lui Burcea, care au punctat o singură dată în cinci minute, timp în care maghiarele s-au dus la trei goluri (7-4). Nivelul de joc al României a crescut, treptat, cu cât timpul pe tabelă se scurgea, iar cu șapte minute înainte de pauză s-a restabilit egalitatea, 12-12. Mai mult de atât, am intrat chiar și în avantaj la cabine, 14-13, după ce formația maghiară a ratat ultimul atac.

Rapiditatea în joc, decisivă

În partea a doua a meciului s-a mers cap la cap până în ultimele 7-8 minute, când jocul lent al tricolorelor și pasele greșite au fost taxate de către unguroaice, care s-au desprins decisiv la trei goluri (25-22), cu patru minute înainte de ultimul fluier. S-a încheiat 26-24, iar România pierde orice șansă și la partida pentru locul al cincilea. Tot ce le mai rămâne fetelor lui Burcea este să țină capul sus și să intre motivate în ultimul joc de la EURO, cu Olanda, tocmai pentru a repara, pe cât se poate, rezultatele de până acum.

România: Dumanska, Dedu, Măzăreanu – Buceschi (4), Popa, Dincă (1), Țicu, Iuganu (1), Neagu (5), Laslo (3), Ostase (7), Polocoșer, L. Popa (1), Savu, Seraficeanu (2), Subțirică. Selecționer: Burcea.

Ungaria: Biro, Faluvegi, Hafra (1), Helembai (2), Kecsor, Klujber (3), Kovacsics (2), Lakatos (5), Lukacs (2), Marton, Schatzl (7), Szekeres, Sziokora, Szollosi (4), Tomori, Tovizi. Selecționer: Gabor.

Ultimul meci al României de la EURO va avea loc mâine, de la ora 17.00, cu Olanda.

Clasament Grupa Principală II:

1. Norvegia 8 puncte (138:93)
2. Croația 6 (101:103)
3. Olanda 4 (106:110)
4. Germania 4 (104:114)
5. Ungaria 2 (97:108)
6. România 0 (83:101)

Citește și: Liga Campionilor / FC Barcelona – PSG, capul de afiş al optimilor

Exit mobile version