Acasă Sport Handbal Alexandru Dedu: În caz de egalitate de puncte, rezultatele directe contează

Alexandru Dedu: În caz de egalitate de puncte, rezultatele directe contează

Foto: curentul.ro

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal (FRH), Alexandru Dedu, a declarat, luni, că în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie s-a decis, pentru departajarea echipelor cu acelaşi număr de puncte şi stabilirea clasamentului final, aplicarea regulii conform căreia primul criteriu este cel al rezultatelor directe.

„Clasamentele sunt îngheţate, sunt valabile rezultatele de pe teren. Numai că, există două tipuri mari de clasamente, cel intermediar, aşa cum este acum pe site, şi cel final. Clasamentul final are nişte caracteristici şi se referă în primul rând la echipele care au acelaşi număr de puncte. Primul criteriu de departajare la finalul campionatului, în caz de număr egal de puncte, este victoria directă sau victoriile directe. A fost o întreagă discuţie legată de chestia asta şi am ajuns la un numitor comun şi asta se va pune în aplicare”, a declarat Dedu, pentru Agerpres.

Dedu: Dacă se acorda titlul, cineva trebuia să și retrogradeze

Oficialul FRH a precizat că federaţia va transmite la Federaţia Europeană de Handbal (EHF) distribuţia echipelor pentru participarea în cupele europene conform clasamentelor finale. Totodată a mai specificat că se va transmite la forul european eventualele solicitări pentru obţinerea de wild-card-uri.

„În momentul de faţă nu pot să spun cine şi cum şi ce trebuie să facă. Ceea ce am comunicat Consiliului de Administraţie a fost faptul că îmi doream şi îmi doresc ca deciziile să aibă o înşiruire logică. Dacă se consideră că trebuie să se acorde titlul de campioană, medalii, la fel, înseamnă că trebuie să fie şi echipe care să retrogradeze. Pentru că e vorba de o înşiruire logică. În cazul în care, ţinând cont că e vorba despre un clasament intermediar, nu acordăm medalii, putem să spunem că nu retrogradează nimeni, pentru că nu a avut şansa să-şi apere până la capă posibilitatea de a rămâne în ligă.

Prima poziţie a fost pentru a doua variantă, dar în cazul în care Consiliul de Administraţie hotăra, mă aliniam pe această înşiruire logică. Din momentul acesta se vor face clasamentele conform deciziei Consiliului de Administraţie, vom trimite către EHF participantele de drept la cele două sau trei cupe, urmând ca toate echipele care vor să facă upgrade sau să obţină un wild-card să o facă şi noi înaintăm către EHF”, a mai spus Alexandru Dedu.

Citește și / Decizie finală FRH: Titlurile nu se acordă. Dinamo și Vâlcea termină pe primul loc

Exit mobile version