Acasă Sport Fotbal Sorin Cârţu: „Universitatea Craiova avea nevoie de un antrenor precum Costel Gâlcă!“

Sorin Cârţu: „Universitatea Craiova avea nevoie de un antrenor precum Costel Gâlcă!“

Foto: Alex Vîrtosu

Costel Gâlcă a fost numit recent în funcția de antrenor al Universității Craiova, chiar în săptămâna premergătoare duelului cu Sepsi, din etapa a 5-a a play-off-ului. Noul tehnician al grupării alb-albastre a şi reușit deja să convingă o legendă a clubului din Bănie, care a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui.

Sorin Cârțu, legendă a Universității Craiova și fost președinte al clubului, a vorbit despre numirea lui Costel Gâlcă în funcția de antrenor al Universității Craiova. Acesta consideră că noul tehnician al oltenilor are capacitatea de a se impune la Ştiinţa și că poate aduce schimbarea de care clubul are nevoie pentru a înregistra performanțele mult dorite.

„Îi doresc lui Costel Gâlcă să aibă reușite, să facă ce nu au făcut alții. Este o alegere bună, e un antrenor cu o anumită ținută, de care Universitatea Craiova avea nevoie. Cred că poate să facă ceea ce își propune, pentru că e un tip care impune disciplină și respect. În acest moment este nevoie de o disciplină tactică deosebită la Universitatea, pentru că sunt jucători care trebuie să fie exploatați mai mult. Majoritatea au calitate și au dovedit acest lucru, că pot să realizeze ceva. Este vorba despre inconstanță, asta au arătat. Aici trebuie să lucreze foarte mult noul antrenor, să dea o constanță echipei”, a declarat Sorin Cârțu, pentru Prosport.

Costel Gâlcă: „Îmi doresc să câştigăm şi să luăm locul doi“

Gâlcă va debuta pe banca Universităţii duminică seară, în deplasarea de la Sepsi (ora 19.00). Duelul este cu atât mai important cu cât o posibilă victorie îi poate menţine pe alb-albaştri în cursa pentru locul al doilea. Obiectivul rămas în picioare în acest sezon este calificarea într-o cupă europeană, după cum a recunoscut şi antrenorul Ştiinţei.

„Nu va fi uşor cu Sepsi, pentru că este o echipă agresivă, care face pressing avansat de fiecare dată. Vedem cum putem să contracarăm. Îmi doresc să câştigăm şi să luăm locul doi, mă repet. Atât ne interesează. Am mai lucrat doar cu Andrei Ivan până în prezent. L-am vrut la Espanyol când eram acolo, deci îmi place de el ca jucător. Cunosc bine echipa. Să vedem dacă îl vom avea pe Mitriţă la acest joce. Este accidentat momentan şi nu suntem siguri că vom putea să ne bazăm pe el.

Anul acesta avem ca obiectiv locul al doilea şi, implicit, prezenţa în cupele europene. Dacă nu am prinde Europa acum, ar fi o dezamăgire pentru toţi. Mi-am asumat asta de când am venit aici, deci trecem la treabă. Îmi asum multe responsabilităţi, precum şi rezultatele pe care le vom avea“, a declarat şi noul tehnician al Universităţii, Costel Gâlcă.

Play-off, etapa 5:

Vineri, 19 aprilie – Ora 20.30: Farul – CFR Cluj;
Sâmbătă, 20 aprilie – ora 20.30: FCSB – Rapid;
Duminică, 21 aprilie – ora 19.00: Sepsi – „U“ Craiova.

Clasament: 1. FCSB 44 puncte (golaveraj 6-1), 2. CFR Cluj 31 (6-5), 3. „U“ Craiova 31 (5-6), 4. Farul 29 (5-4), 5. Rapid 28 (3-9), 6. Sepsi 27 (4-4).

Citeşte şi: Primele imagini cu antrenorul Costel Gîlcă la comanda alb-albaștrilor (VIDEO)

Exit mobile version