Acasă Sport Fotbal Viitorul Pandurii şi-a asigurat liniştea în play-out! Gorjenii rămân în Liga 2

Viitorul Pandurii şi-a asigurat liniştea în play-out! Gorjenii rămân în Liga 2

Foto: Viitorul Pandurii

De doar două victorii în 2024 a avut nevoie Viitorul Pandurii Târgu Jiu ca să se salveze matematic de la retrogradare. După ce pierduse primele cinci jocuri din acest an, echipa gorjeană a reușit două victorii consecutive în play-out, prin care şi-a asigurat, din punct de vedere sportiv, menținerea în Liga 2, înaintea ultimelor patru etape rămase de disputat din play-out-ul actualului sezon.

Victorioasă runda precedentă, cu 3-1 în deplasarea de pe terenul celei mai slabe echipe din Liga 2, Progresul Spartac, gruparea antrenată de Călin Cojocaru a reușit să o învingă sâmbătă, pe teren propriu, în etapa a 3-a din play-out-ul Ligii 2, Grupa B, Chindia Târgoviște, cu scorul de 1-0.

Odată cu acest succes, Viitorul Pandurii s-a desprins la 12 puncte de urmăritoarea CS Tunari. Ilfovenii au un meci mai puțin disputat și pot, în cel mai fericit caz, egala la puncte echipa gorjeană. În acel moment, principalul criteriu de departajare îl reprezintă punctele acumulate în sezonul regular, astfel că din Grupa B se știu deja echipele retrogradate.

Călin Cojocaru: „Nu cred că le-am dat adversarilor prea multe șanse“

Deși a salvat echipa de la retrogradare, antrenorul de la Viitorul Pandurii, Călin Cojocaru, nu s-a arătat prea entuziasmat după victoria cu Chindia. El a evitat să vorbească despre planurile pentru noul sezon.

„Vreau să-i felicit pe baieți pentru atitudine, pentru modul cum s-au prezentat, au arătat forță, au arătat agresivitate! Am arătat că suntem puternici și că rezultatele din prima parte a sezonului nu au fost o întâmplare (n.r. – Viitorul Pandurii intrase în pauza de iarnă de pe locul al 6-lea, dar a încheiat sezonul regular pe 16, după începutul dezastruos de an). Veneam după un rezultat pozitiv la Progresul Spartac și am practicat un joc solid, agresiv, cu Chindia! Nu cred că le-am dat adversarilor prea multe șanse, chiar dacă în unele momente ne-au presat.

Mai avem încă trei jocuri, iar obiectivul este să câștigăm tot ce se poate. Ne focusăm pe următorul meci, de la Slatina. E o echipă bună și ne așteaptă un joc greu. Eu încerc tot timpul să construiesc, dar nu vreau să vorbesc despre ce va fi (n.r. – referitor la sezonul următor). Moralul este foarte bun. Venim după o victorie la Spartac. Chiar dacă e echipa de pe ultimul loc, e o echipă incomodă. Am reușit să marcăm trei goluri, lucru pe care nu-l reușisem până atunci. Acum am bătut Chindia, o echipă grea, o echipă puternică. Schimbarea de atitudine a venit de la toți jucătorii”, a spus Călin Cojocaru, pentru Liga2.prosport.ro.

În runda a 4-a, Viitorul Pandurii joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la CSM Slatina, echipă care are nevoie de un punct pentru a-și asigura și ea menținerea și a încheia orice necunoscută în această Grupă B.

Play-out / Grupa B, etapa 3:

Sâmbătă, 13 aprilie: CSA Steaua – Progresul Spartac 4-1, Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Chindia Târgovişte 1-0, Concordia Chiajna – CSM Slatina 3-2.

Clasament: 1. Steaua 34 (6-1), 2. Chiajna 34 (5-2), 3. Chindia 31 (3-4), 4. Viitorul Pandurii 29 (4-3), 5. Slatina 26 (3-4), 6. Tunari 17 (3-4), 7. Spartac 1 (2-8).

Citeşte şi: Liga 3 | Remiză spectaculoasă între ACSO Filiași și CSM Deva

Exit mobile version