Acasă Sport Fotbal George Puşcaş: „Aşteptăm cu nerăbdare să aducem o nouă mândrie României“

George Puşcaş: „Aşteptăm cu nerăbdare să aducem o nouă mândrie României“

Naţionala României va întâlni vineri (22 martie), de la ora 21.45, pe Arena Naţională, reprezentativa Irlandei de Nord. Acesta este primul amical premergător participării la Euro 2024, din Germania. În această acţiune, tricolorii vor mai susţine un test contra Columbiei. Acesta este programat marţi (26 martie), de la ora 21.30, pe „Wanda Metropolitano“ din Madrid.

„Aşteptăm cu nerăbdare să aducem o nouă mândrie României“

Atacantul George Puşcaş, aflat în cantonamentul echipei naţionale de la Mogoşoaia, a afirmat că este nerăbdător ca împreună cu ceilalţi tricolori să aducă o nouă mândrie României la EURO 2024.

„Este o mândrie mare să fiu la lotul naţional. Este o muncă dusă la final, o muncă la un nou început, pentru că acum începe o provocare şi mai mare şi suntem foarte fericiţi să fim un nou împreună. Şi aşteptăm cu nerăbdare să aducem o nouă mândrie României. M-am obişnuit cu ideea de a fi la EURO, timpul trece foarte repede şi sunt nerăbdător.

Trebuie să fim pregătiţi, să fim în formă, să fim sănătoşi şi să ajungem în punctul în care să putem performa la cel mai înalt nivel. Să dai goluri prin care să aduci un succes României este ceva de nedescris. Sunt recunoscător pentru ceea ce trăiesc şi pentru ceea ce am realizat. Eu încerc să dau totul pentru România. Orice gol pentru România este foarte important, fie că este într-o campanie sau într-un meci amical“, a spus jucătorul legitimat la Bari.

„Cu siguranţă acum suporterii au mai multă încredere în noi, dar avem în continuare nevoie de mai multă încredere. România a trecut mereu prin momente grele şi cred că are nevoie de sprijin şi în momentele mai puţin bune“, a completat jucătorul naţionalei României.

„Trebuie să arătăm adevărata faţă a României“

Referitor la partidele amicale cu Irlanda de Nord şi Columbia, Puşcaş a spus că obiectivul României în toate meciurile ar trebui să fie obţinerea victoriei.

„Cred că obiectivele României de fiecare dată când venim la lot sunt victoriile, pentru că prin victorie aducem o stare mai bună grupului. Victoriile aduc mai multă unitate şi mai multă încredere în noi. Indiferent că este vorba de o campanie sau de meciuri amicale, trebuie să arătăm adevărata faţă a României, ceea ce am arătat în calificări, ceea ce am creat pe teren şi să fim din ce în ce mai conectaţi unii cu alţii, şi să ajungem la EURO ca o familie, aşa am cum am fost mereu“, a comentat atacantul de 27 de ani, evaluat de Transfermarkt la 2.000.000 de euro.

George Puşcaş spune că naţionala României trebuie să arate la EURO 2024 la fel de unită ca şi în campania de calificare:

„Obiectivul României la EURO trebuie să rămână tot victoriile. Dacă te gândeşti la victorie de la meci la meci, poţi să te trezeşti că ieşi din grupă. După aceea nu se ştie niciodată ce se poate întâmpla. Victoriile aduc o stare de siguranţă. Acum începe o nouă misiune. Trebuie să facem astfel încât să arătăm exact cum am arătat în calificări, o echipă unită compactă şi puternică“.

Citeşte şi: Veste groaznică venită din sânul naţionalei: Nicuşor Bancu, operat de urgență!

Exit mobile version