Acasă Sport Fotbal FCU – „U“ Craiova 1-2 / Atitudinea a făcut diferența! Știința, din...

FCU – „U“ Craiova 1-2 / Atitudinea a făcut diferența! Știința, din nou triumfătoare în derbi

Foto: Răzvan Păsărică

Universitatea Craiova a câștigat, duminică seară, duelul cu cealaltă formație din oraș, FCU, scor 2-1, după un meci extrem de tensionat. Gazdele au încercat să bifeze un succes de moral în fața principalei rivale din campionat, dar „U“ Craiova a făcut o repriză secundă excelentă și a întors soarta partidei din ultima etapă a sezonului regular.

Fotbal cu porția, un gol pe final de repriză

Derbiul a debutat cu o pauză de aproximativ cinci minute, după ce mai multe materiale pirotehnice au aterizat din tribune pe gazon. Până în minutul 20 am avut parte de tatonări, de o multitudine de pase și de-o parte și de alta, dar doar atât. Ocaziile au lipsit, iar spectacolul a fost doar în peluze! Prima fază ceva mai antrenantă le-a aparținut gazdelor. Bahassa a fost găsit în careu, i-a pasat lui Chițu, dar șutul acestuia a fost deviat într-un corner.

În minutul 27 s-a ivit și prima oportunitate serioasă de gol a meciului. Universitatea a avut 1-0 în gheata lui Baiaram, dar execuția acestuia din afara careului a fost parată de portarul Popa. Pe finalul reprizei, Baeten a irosit o ocazie bună pentru FCU. Acesta a primit o centrare de la Bahassa, dar lovitura sa de cap a fost respinsă în doi timpi de Popescu. Când nimic nu părea să se mai poată întâmpla, FCU a dat lovitura. În minutul 45+3, Chițu a primit o pasă perfectă, dar involuntară de la Căpățână și a împins mingea în poartă. În loc de un 0-0 imaculat, la vestiare s-a intrat cu un gol și cu multe așteptări de la repriza secundă.

Universitatea s-a trezit după pauză

Repriza secundă a început cu Universitatea Craiova năpustită în atac. După mai multe atacuri în forță, a urmat o șansă bună. Alex Mitriță a centrat în careu, Baiaram a lovit balonul cu capul, dar Baeten a respins de pe linia porții! În minutul 60, Mitrița a cerut un penalty, dar centralul Bîrsan a dat drumul la joc. A venit minutul 70 și lovitura dată de Universitatea Craiova! Mitriță a fost găsit excelent de Bancu și l-a lobat perfect pe Popa, care ieșise neinspirat. 1-1 și încă 20 de minute de joc. Asediul la poarta lui FCU a continuat, iar Ivan a irosit o ocazie mare. S-a ajuns la un corner, de la care a venit golul al doilea al Științei. Baiaram a trimis plasat cu capul după o centrare perfectă, iar Universitatea întorsese scorul în mai puțin de 10 minute.

Foto: Răzvan Păsărică

Finalul de joc a adus multă tensiune în teren. Cert este că FCU Craiova nu a mai existat în partea secundă, în timp ce Universitatea a jucat perfect și a punctat exact când trebuia. De la margine s-au arătat cinci minute de prelungiri, perioadă în care absolut nimic nu s-a mai întâmplat. S-a încheiat 2-1 pentru „U“ Craiova, care se pregătește de play-off cu un moral excelent.

FCU Craiova: R. Popa – Padula, Compagnucci, Lacroix, Mascarenhas – Vl. Achim, Dr. Albu – Baeten (85, Sidibe), Bauza, Bahassa (85, Ibrahim) – A. Chițu. Antrenor: Nicolo Napoli.

Universitatea Craiova: L. Popescu – Căpățînă, Screciu (56, Maldonado), Badelj, N. Bancu (88 Vlădoiu) – Al. Crețu (46, Ivan), Al. Mateiu, Anzor (88, Zajkov) – Baiaram, Markovic (56, Cîmpanu), Al. Mitriță. Antrenor: Ivaylo Petev.

Cartonașe galbene: Padula 78, Compagnucci 90+4 / Anzor 29, Mateiu 54.
Au arbitrat: Marcel Bârsan (București). A1: Valentin Avram (București). A2: Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe).
VAR: Cătălin Popa (Pitești). Asistent VAR: Sorin Costreie (Voluntari).
Observatori: Dumitrescu Eduard (Piteşti – Argeş).

Citește și: Liga 3 – seria 7 | Viitorul Șimian și Universitatea II Craiova au încheiat nedecis

Exit mobile version