Acasă Sport Fotbal Dinamo a confirmat rezilierea contractului cu antrenorul Ovidiu Burcă

Dinamo a confirmat rezilierea contractului cu antrenorul Ovidiu Burcă

Aflată într-o situație disperată în clasament, Dinamo a anunţat, marţi, rezilierea de comun acord a contractului cu antrenorul Ovidiu Burcă. Despărțirea vine la doar două zile de la înfrângerea cu 1-0 din derbiul cu FCSB, din etapa a 17-a a Superligii.

„Clubul Dinamo 1948 Bucureşti anunţă, în mod oficial, încetarea raporturilor contractuale, de comun acord, cu antrenorul Ovidiu Burcă. Ovidiu a început cariera la Dinamo pe 21 iulie 2022, la începutul unui sezon în care nu mulţi antrenori s-ar fi responsabilizat cu o asemenea misiune. Într-o situaţie în care mulţi prognozau falimentul, Ovidiu şi-a asumat o responsabilitate mai mare decât cea de simplu antrenor: de a se asigura că un simbol românesc nu moare, că va avea continuitate. Şi ce poveste am avut împreună“, se menţionează pe contul oficial de Facebook al grupării alb-roşii.

„La finalul unui sezon în care toate resursele au fost limitate, strictul necesar la Dinamo lipsea în multe momente, ne-am întors în Superligă, acolo unde ne este locul, alături de Ovidiu Burcă, ‘nebunul’ a cărui speranţă nu s-a năruit nicicând, deşi realitatea ne dădea multe semne că ar fi trebuit să se năruie. Pentru că ne-a făcut să credem în Dinamo şi pentru etica de muncă ireproşabilă, îi mulţumim lui Ovidiu Burcă. Drumurile noastre se despart, însă nimeni nu ne va putea lua vreodată momentele trăite la promovarea în primul eşalon. Ele îşi au locul de cinste în istoria clubului pe care dorim să îl reconstruim la nivelul zilelor de glorie apuse“, se mai precizează în comunicatul „câinilor“.

Ovidiu Burcă va susţine, miercuri, o conferinţă de presă la baza de pregătire de la Săftica în care va explica motivele acestei despărţiri.

În vârstă de 43 de ani, Burcă a preluat echipa FC Dinamo la 21 iulie 2022. Anterior mai antrenase doar pe CSM Slatina. El a reuşit să obţină promovarea cu Dinamo la finalul ediţiei 2022-2023 a Ligii a II-a. În Superligă, sub conducerea sa, Dinamo a obţinut doar 10 puncte în 17 etape. A înregistrat 2 victorii, 4 egaluri şi 11 înfrângeri.

În momentul de faţă, Dinamo a ajuns la 11 etape consecutive fără victorie, trei egaluri şi opt eşecuri. Dinamo are cel mai slab atac din prima ligă, cu doar 9 goluri marcate.

Citește și: Oltenii, la putere! Universitatea Craiova şi FCU au dat patru jucători în echipa etapei

Exit mobile version