Acasă Sport Fotbal FCU – Rapid | Vasilică şi ai lui sunt gata să-i pună...

FCU – Rapid | Vasilică şi ai lui sunt gata să-i pună pe giuleşteni la respect

Echipa patronată de familia Mititelu, FCU Craiova, o va întâlni vineri, de la ora 21.30, pe teren propriu, pe Rapid Bucureşti. Partida contează pentru etapa a 7-a din Superligă şi va fi arbitrată de Cătălin Popa (Piteşti).

Descoperă oferta Superbet pentru partida cu Rapid!

Acesta va fi ajutat la cele două linii de asistenţii Ferencz Tunyogi (Zalău) şi Romică Bîrdeş (Piteşti). Al patrul oficial va fi Rareş Vidican (Satu Mare). VAR-ul va fi asigurat de Bogdan Dumitrache (Bucureşti) şi Ciprian Florin Danşa (Satu Mare). Observator din partea CCA a fost desemnat Corneliu Fecioru (Bucureşti). LPF l-a numit supervizor pe Ştefan Popa (Bucureşti).

Dan Vasilică: „Statistica este pentru spectatori, pentru suporteri“

Preparatorul fizic al FCU, Dan Vasilică, omul pus să suplinească absenţa antrenorului principal până la noua numire, speră ca tradiţia să continue şi să se consemneze o nouă victorie în faţa Rapidului. Asta cu toate că ştie că va fi un meci greu şi că statistica nu contează prea mult.

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

„E un meci la fel ca toate celelalte de până acum şi, sunt convins, dar şi precum cele care vor urma. Nu este mai dificil faţă de altele, pentru că şi meciul trecut a fost. Dacă ne uităm la loturile şi la obiectivele echipelor Petrolul şi Rapid e clar că ar trebui să fie un joc mai greu cu Rapidul. Dar iată că şi cu Petrolul s-a dovedit a fi un meci destul de greu. Nimeni nu face un clasament în funcţie de obiectivul pe care-l are echipa adversă, pentru că ar fi o eroare. Fiecare antrenor îşi doreşte să câştige meciul. Mai mult spectatorii şi suporterii îşi fac planuri şi spun că e un meci uşor sau un meci greu. Pentru noi, toate meciurile sunt la fel de grele şi le tratăm cu seriozitate. În fotbal nu prea sunt naşi, fini sau rudenii. Statistica este pentru spectatori, pentru suporteri. Într-adevăr, e ceva frumos pentru noi că am avut rezultate bune cu Rapidul în jocurile anterioare. Dar dacă nu câştigăm următorul meci nu ne ajută cu nimic acea statistică“, a comentat Dan Vasilică.

Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Întrebat de misiunea sa din această perioadă, Dan Vasilică a spus: „Este strategia clubului (ca orice antrenor care vine să lucreze cu staff-ul actual – n.r.). Este o responsabilitate atunci când cineva îţi acordă credit şi îşi pune speranţele în calităţile întregului staff. Nu vrei să dezamăgeşti, ci să ajuţi pentru perioada scurtă (de interimat – n.r.). Este o mare dorinţă din parte noastră ca să reuşim. Când vine un antrenor vrem să aibă puncte, să aibă o zestre. Ştiu cât am muncit să ajung aici, responsabilitatea îmi place. În fotbal, dacă nu iubeşti presiunea mergi la ligile inferioare. Dar şi acolo se mai întâmplă să fie presiune“.

Aurelian Chiţu: „Ne dorim victoria“

La rândul lor, jucătorii lui FCU Craiova, Aurelian Chiţu şi William Baeten speră să sărbătorească un nou succes contra giuleştenilor.

„Totdeauna între noi şi Rapid au fost meciuri spectaculoase. Fiecare meci diferă şi nu putem şti ce se va întâmpla mâine seară (vineri – n.r.). Noi ne dorim victoria şi sperăm să o obţinem. Sunt pe locul doi în clasamentul golgheterilor, dar doar ce a început campionatul. Dacă voi fi acolo şi la sfârşit va fi foarte bine. Nu contează foarte mult chestia asta, important este să creştem noi de la joc, la joc şi să avem o evoluţie bună cu Rapid şi să luăm cele trei puncte“, a spus Chiţu, nedorim să comenteze lipsa antrenorului principal.

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

„Împotriva Rapidului va fi un meci special, dar şi greu. Trebuie să fim încrezători mâine (vineri – n.r.), să gestionăm bine situaţiile astfel încât să câştigăm. Avem toată încrederea că vom câştiga, pentru că avem avantajul terenului propriu. Locul din clasament este mincinos. Avem un grup cu multă calitate şi cred că putem face lucrurile să arate mult mai bine. Cred că practicăm un fotbal bun, nu apelăm la mingea ‘lungă’, ci construim începând cu fundaşii şi este foare important să avem încredere unii în ceilalţi“, a subliniat Baeten.

Superliga, etapa 7

Vineri, 25 august – ora 18.30: Oţelul Galaţi – FC Voluntari, ora 21.30: FCU Craiova – Rapid.
Sâmbătă, 26 august – ora 19.00: CFR Cluj – FC Botoşani, ora 21.45: Dinamo Bucureşti – Petrolul Ploieşti.
Duminică, 27 august – ora 13.00: Poli Iaşi – Sepsi Sf. Gheorghe, ora 21.30: Farul Constanţa – Universitatea Craiova.
Luni, 28 august – ora 18.30: AFC Hermannstadt – U Cluj, ora 21.30: UTA Arad – FCSB.

Clasament: 1. FCSB 15 puncte (golaveraj 10-3), 2. „U“ Craiova 14 (11-2), 3. Petrolul 11 (11-9), 4. CFR Cluj 10 (10-6), 5. Sepsi 9 (6-2), 6. Voluntari 9 (10-12), 7. Rapid 8 (9-7), 8. Hermannstadt 7 (6-5), 9. Dinamo 7 (6-10), 10. Farul 6 (9-10), 11. FCU 6 (11-13), 12. U Cluj 6 (10-13), 13. Oţelul 5 (3-5), 14. UTA 4 (4-9), 15. Botoşani 3 (4-7), 16. Iaşi 3 (6-13).

Citeşte şi: Liga 3 | FCU II Craiova a „sărit“ din seria 6, în seria 7

Exit mobile version