Acasă Sport Fotbal Liga Campionilor | UEFA a „spălat“ arbitrul finalei

Liga Campionilor | UEFA a „spălat“ arbitrul finalei

Polonezul Szymon Marciniak, care a condus finala Cupei Mondiale 2022, a fost desemnat să arbitreze următoarea finală a Ligii Campionilor. Ultimul act din Ligă va opune formațiile Manchester City și Inter Milano și va avea loc pe 10 iunie, la Istanbul.

Polonezul este anchetat de UEFA!

Un lucru pe care opinia publică trebuie să-l știe este că Szymon Marciniak este anchetat de UEFA! Motivul este legat de faptul că a participat la un miting al extremei drepte, scrie L’Equipe.

Polonezul a participat la o reuniune organizată de Slawomir Mentzen, şeful partidului Confederaţia. Acesta este cunoscut pentru că a lansat sloganul „Suntem împotriva evreilor, homosexualilor, avortului, fiscalităţii şi Uniunii Europene“ şi pentru alte instigări la ură rasială.

„UEFA este la curent cu acuzaţiile referitoare la Szymon Marciniak şi solicită clarificări urgente. UEFA şi întreaga comunitate fotbalistică detestă valorile promovate de gruparea în cauză şi iau foarte în serios aceste acuzaţii. Un anunţ suplimentar va fi făcut mâine, după analizarea tuturor dovezilor“, a notat UEFA, într-un comunicat.

Scuzele arbitrului sunt de ajuns?

Forul fotbalistic european l-a păstrat ca arbitru al finalei după ce acesta şi-a cerut scuze. Au existat și clarificări din partea unui organism antidiscriminare.

„Vreau să-mi exprim cele mai profunde scuze pentru implicarea mea şi pentru orice suferinţă sau prejudiciu pe care ea le-ar fi putut cauza. După reflecţie şi investigaţii ulterioare, a devenit evident că am fost indus în eroare şi nu am fost deloc conştient de adevărata natură şi afilierile acelui eveniment. Nu ştiam că era asociat cu o mişcare poloneză de extremă dreapta. Dacă aş fi fost conştient de acest fapt, aş fi refuzat categoric invitaţia“, a precizat arbitrul Szymon Marciniak într-un comunicat.

Și rezerva Istvan Kovacs e cu probleme

Dacă centralul polonez pare să fi dres busuiocul, rezerva acestuia, românul Istvan Kovacs, este în mijlocul scandalului iscat la meciul CFR Cluj – FCU Craiova. FRF a sesizat Departamentul de Integritate și Antifraudă după acuzele apărute după barajul din Gruia.

În fine, Vasile Florin Marinescu va fi arbitru de rezervă la finala de pe stadionul „Olimpic Ataturk“ din Istanbul.

Citește și: Gata mandatul! Nicolo Napoli merge acasă

Exit mobile version