Acasă Sport Fotbal Universitatea Craiova – Farul Constanța | Să fie spectacol!

Universitatea Craiova – Farul Constanța | Să fie spectacol!

Foto: Alex Vîrtosu
Foto: Alex Vîrtosu

Universitatea Craiova și Farul Constanța se întâlnesc astăzi, de la ora 21.30, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în etapa 8 a play-off-ului Superligii. Este un meci extrem de important pentru ambele combatante. Punctele puse în joc sunt dorite extrem de tare de Farul, în tentativa sa de a cuceri titlul, dar și de Știința care vizează podiumul, fiind posibil și un loc 2.

Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Farul!

Partida din Bănie va fi arbitrată de Florin Andrei Chivulete (București). Acesta va fi ajutat de asistenții Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava) și Andrei Constantinescu (București). Al patrulea oficial va fi Horia Gabriel Mladinovici (București).

VAR-ul va fi asigurat de Istvan Kovacs (Carei) și Alexandru Cerei (Cluj).

Observator din partea CCA a fost desemnat Alexandru Deaconu (București). LPF l-a numit supervizor pe Ioan Mironaș (Piatra Neamț).

Eugen Neagoe: „Aş vrea să câştigăm la o diferenţă confortabilă şi să nu primim gol“

Antrenorul echipei Universitatea Craiova, Eugen Neagoe, a declarat că îşi doreşte o victorie la o diferenţă confortabilă şi să nu primească gol.

„Va fi un joc spectaculos, aşa cum au fost întotdeauna meciurile dintre Farul şi Universitatea Craiova. Au fost mereu multe goluri, multe ocazii. Ne dorim să fie un meci spectaculos. Normal că ne dorim şi cele trei puncte, pentru că sunt foarte importante pentru noi. Sunt convins că băieţii vor da tot ce pot, aşa cum au făcut la toate partidele. Aş vrea să câştigăm la o diferenţă confortabilă şi să nu primim gol. Vom vedea dacă vom reuşi. Normal că dacă vom câştiga, nu voi fi supărat în cazul în care primim goluri. Dar eu sper să nu facem greşeli mâine seară (sâmbătă – n.r.)“, a spus tehnicianul.

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

„Am fost puţin dezamăgit că nu am câştigat la Cluj cu CFR, pentru că eu cred că meritam, dar ăsta e fotbalul. Trebuie să ne revanşăm în faţa publicului după meciul cu FCSB, când s-a jucat cu casa închisă. La fel şi atunci, ne-am creat multe ocazii, dar nu am reuşit să câştigăm, iar suporterii nu au plecat fericiţi acasă. Sper ca de data aceasta să plece mulţumiţi acasă după o victorie a noastră“, a adăugat Neagoe.

„Rezultatele nu au fost pe măsura jocului“

„Geană“ este de părere că în urma jocului arătat, Universitatea Craiova trebuia să se lupte pentru câştigarea titlului în acest final de sezon.

„Şansa nu a fost în unele momente de partea noastră. Pentru că noi trebuia să fim echipa care se bate la campionat în acest moment. Din păcate, rezultatele nu au fost pe măsura jocului pe care l-am prestat. Pentru că eu cred că în acest play-off Universitatea Craiova a arătat foarte bine. Noi ne dorim, dacă nu avem şanse la primul loc, să terminăm pe doi. Nu va fi uşor, dar ne vom bate pentru asta“, a explicat el.

Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

„Sigur, suntem pe locul 4 în clasament, dar mai sunt jocuri şi ne dorim să urcăm, să terminăm pe locul 3, pe locul 2. Putem face acest salt. Pentru locul 2 nu depindem doar de noi, ar însemna ca FCSB să nu mai câştige niciun meci, dar e posibil. Şanse avem, iar atât timp cât sunt trebuie să credem în ele. Pentru că şi FCSB are meciuri grele, nu e uşor să joci cu CFR, cu Rapid şi cu Farul. Nu avem punctele necesare să ne batem la campionat acum, dar în fiecare an Universitatea Craiova îşi va propune să câştige trofee, campionat şi Cupă, asta e clar. Şi desigur, ne dorim toţi să mergem în cupele europene. Vom face şi acum tot ce depinde de noi să ajungem în Europa“, a precizat Neagoe.

Gică Hagi: „E o provocare!“

De partea cealaltă, Gică Hagi, antrenorul formației Farul Constanţa, a afirmat că este convins că misiunea din Bănie va fi foarte dificilă.

„Avem un meci în deplasare cu o echipă cu un lot foarte bun, care este în formă. În toate meciurile jucate a arătat că este foarte competitivă. Este o mare provocare pentru noi şi o deplasare dificilă. Ştim toţi din România care este spiritul oltenesc. Cu siguranţă va fi un meci între două echipe care vor să câştige, aşa că ei vor căuta să marcheze golul. Sunt sigur că va fi un meci foarte frumos“, a declarat Hagi.

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

„Este o provocare mare pentru noi din toate punctele de vedere. Săptămâna aceasta s-au întâmplat foarte multe la noi în casă. Sunt anumite accidentări pe care le avem, din păcate, începând cu Băluţă şi Larie, plus celelalte care au fost înainte. A fost o săptămână dificilă din punctul acesta de vedere. Trebuie să creăm o echipă competitivă. Pentru că mergem cu gândul la Craiova doar pentru a lua cele trei puncte, chiar dacă ştim că este dificil. În compartimentul defensiv trebuie să găsim formula ideală, pentru că avem probleme. Din păcate asta este situaţia. Am arătat că jucăm un fotbal foarte, foarte bun, la un nivel înalt, şi eu sunt încrezător în ceea ce îi priveşte pe cei care vor intra în echipă. Trebuie încredere multă, curaj, şi sper să ne întoarcem acasă cu cele trei puncte“, a subliniat antrenorul.

LPF: „Întâlnire de gradul zero“

LPF a prefațat acest duel în stilu-i propriu, lăsând statistica să vorbească.

12 victorii, trei remize şi trei înfrângeri este palmaresul înregistrat de olteni pe teren propriu în acest sezon. Craiovenii au înscris în 16 dintre aceste partide, în nouă dintre ele reuşind cel puţin câte două goluri!

Dobrogenii au câştigat șapte dintre cele 18 deplasări din campionatul actual. Alte șapte le-au terminat la egalitate. Elevii lui Gheorghe Hagi au marcat cel puţin un gol în 15 partide jucate în ediţia curentă din postura de vizitatori.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 27 de ori în principala competiţie internă. De 12 ori s-au impus craiovenii, de nouă ori au câştigat constănţenii, iar alte șase partide s-au terminat la egalitate.

Palmares cu Universitatea gazdă: 13 meciuri – 7 succese Universitatea – 3 remize – 3 victorii Farul.

Cea mai recentă dispută din campionat: 8 aprilie 2023, Farul – Universitatea Craiova 3-2. Golurile au fost marcate de L. Munteanu, Grameni, I. Larie, respectiv E. Koljic şi Al. Cîmpanu.

Eugen Neagoe vs. Gheorghe Hagi: 8 dueluri în Superliga României – un succes Neagoe – 3 remize – 5 victorii Hagi.

Mediile de vârstă: Universitatea Craiova – 25 ani şi 7 luni; Farul Constanţa – 22 ani şi 8 luni, cea mai mică din campionat.

Superliga, play-off, etapa 8:

Vineri, 12 mai: Rapid – Sepsi 0-0.
Sâmbătă, 13 mai – ora 21.30: „U“ Craiova – Farul.
Duminică, 14 mai – ora 21.00: FCSB – CFR Cluj.

Clasament: 1. Farul 46 puncte (golaveraj 16-9), 2. FCSB 43 (11-7), 3. CFR Cluj 39 (8-10), 4. „U“ Craiova 36 (11-10), 5. Rapid 35 (10-16), 6. Sepsi 26 (8-12).

Superliga, play-out, etapa 8:

Vineri, 12 mai: Voluntari – Botoșani 2-0.
Sâmbătă, 13 mai – ora 14.30: Petrolul – Hermannstadt, ora 19.00: U Cluj – Chindia.
Duminică, 14 mai – ora 13.30: Mioveni – UTA, ora 18.15: FCU – Argeş.

Clasament: 1. Petrolul 34 (9-5), 2. Voluntari 33 (15-9), 3. FCU 32 (10-5), 4. Hermannstadt 28 (8-5), 5. Botoşani 28 (5-4), 6. U Cluj 27 (8-8), 7. UTA 22 (7-8), 8. Chindia 22 (5-8), 9. FC Argeș 21 (6-9), 10. Mioveni 11 (0-12).

Citește și: Liga 4 Dolj | Programul etapei a 26-a

Exit mobile version