Acasă Sport Fotbal Petrolul – „U“ Craiova 0-1 | Joc de luptă, victorie fără strălucire

Petrolul – „U“ Craiova 0-1 | Joc de luptă, victorie fără strălucire

Foto: ucv1948.ro

Universitatea Craiova a reuşit să contabilizeze toate cele trei puncte puse în meciul de duminică, de la Ploieşti, după ce s-a impus cu 1-0 în faţa Petrolului. Disputa de pe stadionul „Ilie Oană“ a contat pentru etapa 29 din Superligă.

A fost un joc marcat de starea proastă a terenului şi a intrărilor dure ale gazdelor. În privinţa evoluţiei alb-albaştrilor, aceştia au practicat un joc economicos, slab şi previzibil în multe momente, dar suficient cât să plece cu capul sus de la Ploieşti.

Moi rău în prima parte

Alb-albaştrii au început prost meciul şi l-au continuat aşa până prin mintul 40. Defensiva lui Eugen Neagoe şi-a complicat viaţa singură în multe rânduri. Fundaşii Ştiinţei s-au întrecut în erori ce se puteau solda cu gol primit. Din fericire, fie Popică a fost la post, fie adversarii au greşit ţinta ori au fost „întorşi“ de arbitri.
În plan ofensiv, Koljic şi Markovic au fost aproape inexistenţi, pericolul oltenilor venind doar prin Ivan şi Işfan.

„Lupii“ au reuşit să şi marcheze, la o fază fixă, dar VAR-ul le-a luat oltenilor „negura“ de pe ochi. A fost o centrare bătută puternic de Jair, de pe stânga, în faţa porţii, de unde Meijers a reluat în plasă de la 2 metri, dar, din fericire, Papp s-a aflat în offside (’38).

Ivan i-a redus la tăcere pe „lupi“

După golul primit şi anulat, Universitatea Craiova şi-a creat trei ocazii mari, dintr-una ieşind şi golul. În primă fază Ivan i-a pasat lui Vătăjelu spectaculos, acesta a pătruns, dar pasa ce s-ar fi dorit a fi decisivă a fost interceptată de portar (’42).
La scurt timp, Ivan a scuturat plasa prahovenilor, reluând imparabil din careul mic, după o acţiune a lui Işfan şi o pasă stângace a lui Koljic (’45+3).
În fine, Craiova putea intra la cabine cu 2-0, după ce Işfan a scăpat singur cu Vâlceanu, a trimis de la 12 metri pe lângă acesta, dar şi pe lângă poartă (’48+8).

Greu şi după pauză

Evoluţia alb-albaştrilor din partea secundă a fost tot oscilantă şi tot cu erori neforţate, unele datorate stării proaste a terenului. Ştiinţa a practicat tot un joc de uzură, deşi atacul s-a mai înviorat puţin după intrarea lui Ştefan Baiaram. Cu trecerea timpului, Universitatea Craiova a început să fragmenteze jocul, şi aşa lipsit de spectaculozitate, şi a reuşit să păstreze fragilul avantaj până la final.

Petrolul Ploieşti: Vâlceanu – Papp, Meijers, Lima Santos – Doua, Dumitriu (’63, Budescu), Seto, Jair, Ţicu – Irobiso, Grozav (’80, Bratu). Antrenor: Florin Pîrvu.

Universitatea Craiova: L. Popescu – Vătăjelu, Zajkov, Badelj (’15, Silva), Ndong (’46, Vlădoiu) – Işfan, Mateiu, Screciu, Ivan (’61, Baiaram) – Markovic (’80, Găman), Koljic (’61, Rivaldinho). Antrenor: Eugen Neagoe.

Cartonaşe galbene: – / –
Au arbitrat: Horia Mladinovic – Ovidiu Artene, Sebastian Gheorghe; Andrei Antonie.
VAR: Sorin Costreie, Vladimir Urzică.
Observatori: Eduard Dumitrescu (CCA), Marian Bucurescu (LPF).

În ultima etapă a campionatului regular din Superligă, Universitatea Craiova va primi vizita formaţiei UTA Arad (10 martie, ora 20.30), iar Petrolul Ploieşti va juca pe terenul celor de la FC Argeş (11 martie, ora 20.30).

Superliga, etapa 29:

Vineri, 3 martie: U Cluj – Farul Constanţa 2-0.
Sâmbătă, 4 martie: FCU Craiova – FC Botoşani 1-0, Rapid – Hermannstadt 0-1.
Duminică, 5 martie: CS Mioveni – Chindia Târgovişte 2-0, Petrolul Ploieşti – Universitatea Craiova 0-1, ora 21.00: UTA Arad – FCSB.
Luni, 6 martie – ora 18.00: FC Voluntari – FC Argeş, ora 20.30: Sepsi – CFR Cluj.

Clasament:

Clasament oferit de flashscore.ro

Citeşte şi: România, jos pălăria! Jaqueline Cristian a ridicat trofeul de la Trnava

Exit mobile version