Acasă Sport Fotbal Florin Pârvu este noul antrenor al formaţiei Petrolul Ploieşti

Florin Pârvu este noul antrenor al formaţiei Petrolul Ploieşti

Petrolul Ploieşti a anunţat, astăzi, într-un comunicat, instalarea lui Florin Pârvu în funcţia de antrenor principal. Acesta îl înlocuieşte pe Nicolae Constantin, care şi-a dat demisia după înfrângerea cu FC Botoşani.

„Petrolul Ploieşti continuă pe linia antrenorilor proveniţi din rândul foştilor jucători importanţi, Florin Pârvu fiind cel care va prelua destinele tehnice ale primei echipe. Florin Pârvu va conduce, mâine, primul antrenament al ‘galben-albaştrilor’, urmând ca luni, de la ora 20.00, să debuteze oficial pe banca echipei noastre, în meciul de pe ‘Ilie Oană’ cu AFC Hermannstadt, din cadrul etapei a 25-a a Superligii“, se menţionează în comunicatul Petrolului.

Florin Pârvu (47 de ani) s-a născut la Ploieşti. A debutat la Petrolul în prima divizie în sezonul 1995-1996. A avut apoi o experienţă de doi ani în China, la Henan. A revenit la Petrolul, unde a continuat până în 2001, când s-a transferat la Dinamo Bucureşti. A mai jucat pentru FC Braşov, FC Universitatea Craiova, Stal Alcevsk (Ucraina), AEL Limassol (Cipru), din nou Petrolul, CS Otopeni, Chimia Brazi şi CS Turnu Severin. Aici a început meseria de antrenor, fiind secundul lui Marian Bondrea.

El a mai fost antrenor secund la Petrolul, în mandatul din 2014 al lui Răzvan Lucescu, iar mai apoi la Rapid Bucureşti.

Ca antrenor principal, el a condus în România formaţiile Chimia Brazi, Conpet Ploieşti. Ultima oară a activat ca principal în China, la Henan. A fost tehnicianul formaţiilor U19, U21 şi, ultima dată, al echipei a doua a clubului.

Citeşte şi: Petrolul Ploieşti i-a mulţumit lui Nicolae Constantin!

Exit mobile version