Acasă Sport Fotbal Superliga | FC Rapid a câştigat dreptul de folosinţă exclusivă a siglei

Superliga | FC Rapid a câştigat dreptul de folosinţă exclusivă a siglei

Clubul FC Rapid a anunţat în această dimineaţă că a câştigat dreptul de folosinţă exclusivă a siglei actuale printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti într-un proces deschis de AFC Rapid, asociaţie care a administrat gruparea giuleşteană înainte de 2006.

„FC Rapid 1923 a primit o decizie favorabilă şi în cel de-al doilea dosar, cel legat de folosirea exclusivă a siglei actuale“, informează gruparea giuleşteană pe pagina oficială de Facebook.

Nu este primul succes în instanţă

Acesta este al doilea proces câştigat de actualul club în litigiul cu AFC Rapid. Miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a anulat marca verbală „Asociaţia Fotbal Club Rapid Bucureşti“ şi a păstrat valabilitatea mărcilor cumpărate la licitaţie de FC Rapid.

„În acest prim dosar, FC Rapid 1923 a solicitat anularea mărcii verbale ‘Asociaţia Fotbal Club Rapid Bucureşti’ (înregistrată în anul 2017), iar partea adversă a cerut instanţei anularea mai multor mărci, constând în embleme folosite anterior de clubul nostru, UFC Rapid şi Giuleştina. Apelul FC Rapid 1923 a fost admis în totalitate, Curtea de Apel Bucureşti anulând marca ‘Asociaţia Fotbal Club Rapid Bucureşti’ şi păstrând valabilitatea celorlalte mărci din portofoliul achiziţionat de la societatea falimentară Rapid“, anunţa, miercuri, FC Rapid, notează Agerpres.

În ultimii ani, AFC Rapid a deschis în instanţă mai multe litigii împotriva FC Rapid, susţinând că mărcile, culorile şi trofeele clubului îi aparţin.

AFC Rapid, asociaţie non-profit, a deţinut pentru o perioadă marca „Fotbal Club Rapid”, pe care a preluat-o de la UFC Rapid, prima asociaţie care a administrat echipa de fotbal după separarea de CS Rapid realizată după 1989. În 2006, conform Legii Sportului, AFC Rapid a cedat marca societăţii comerciale SC FC Rapid SA, care a falimentat în 2016.

În 2018, societatea care administrează formaţia giuleşteană din Superligă, SC Fotbal Club Rapid 1923 SA, a achiziţionat la licitaţie, în schimbul a 406.800 de euro plus TVA, mărcile, culorile şi trofeele clubului aflat în faliment, SC FC Rapid SA.

Citeşte şi: Basilio Ndong: „Sunt aici să ajut echipa. Hai Craiova!“ (VIDEO)

Exit mobile version