Acasă Sport Fotbal Finala CM Qatar | Argentina – Franța 7-5. „Pumele“ au ridicat trofeul...

Finala CM Qatar | Argentina – Franța 7-5. „Pumele“ au ridicat trofeul după un fotbal total

Argentina este noua campioană mondială la fotbal după ce s-a impus în Qatar. La Albiceleste a câștigat duminică, pe stadionul „Lusail Iconic“ (88.966 spectatori), cu 7-5, finala Cupei Mondiale – ediția 2022 jucată în fața Franței, campioana en titre.

„Pumele“ au avut o prima repriză excelentă. Asta pentru că Messi a deschis scorul dintr-un penalti (’23) și tot el a avut un assist pentru reușita lui Di Maria (’36).
La reluare, „cocoșii“ au presat continuu și au reușit să reducă din diferență prin Kylian Mbappe, dintr-un penalti (’80). Tot starul lui PSG a reușit să egaleze, cu un șut din cădere, de la 15 metri, după un assist al lui Coman (’81).

Messi și Mbappe au făcut furori

Cum după 90 de minute scorul a fost egal s-a trecut la cele două reprize suplimentare. În prima nu s-a marcat, dar în cea de-a doua da. De două ori! Și jocul a fost extrem de intens!
Primul gol „suplimentar“ a fost marcat de Messi, care a pus latul la o minge venită de la Lloris, după un șut al lui Lautaro Martinez (‘109).
Cel de-al doilea l-a reușit Mbappe, care a transformat un penalti dictat în urma unui henț al lui Montiel (‘118).

Cum egalitatea a persistat, departajarea s-a făcut în urma loviturilor de la 11 metri, unde La Albiceleste s-a impus cu 4-2.
Pentru Argentina au marcat Messi, Dybala, Paredes și Montiel.
Pentru Franța au înscris Mbappe și Kolo Muani, și au ratat Coman și Tchouameni.

Argentina este pentru a treia oară campioană Mondială

Argentina:Martinez – Molina (’91, Montiel), Romero, Otamendi, Tagliafico (‘120+1, Dybala) – E. Fernandez – de Paul (‘102, Paredes), Mac Allister (‘116, Pezzella) – Messi, Alvarez (‘102, Lautaro Martinez), Di Maria (’65, Acuna). Selecționer: L. Scaloni.

Franța:Lloris – Kounde (‘120+1, Disasi), Varane (‘113, Konate), Upamecano, Hernandez (’71, Camavinga) – Tchouameni – Griezmann (’71, Coman), Rabiot (’96, Fofana) – Dembele (’41, Kolo Muani), Giroud (’41, M. Thuram), Mbappe. Selecționer. D. Deschamps.

Cartonașe galbene: Fernandez ’45+7, Acuna ’90+8, Paredes ‘114, Montiel ‘116 / Rabiot ’55, Thuram ’87, Giroud ’90+5.
A arbitrat: S. Marcinia (Polonia).

Selecţionata Argentinei a primit duminică seară 10 milioane de dolari drept premiu din partea Confederaţiei sud-americane de fotbal (CONMEBOL) pentru câştigarea Cupei Mondiale din Qatar. Premiul acordat de Confederaţia sud-americană de fotbal se adaugă celor 42 de milioane de dolari oferiţi de FIFA noii campioane mondiale.

Reamintim că finala mică a Cupei Mondiale din Qatar a fost câștigată de Croația, care a dispus de Maroc cu 2-1.

Citește și: Reacțiile alb-albaștrilor după victoria din meciul cu Chindia (VIDEO)

Exit mobile version