Acasă Sport Fotbal CM 2022 Qatar | Deschamps salută „spiritul de cuceritori“ al „Les Bleus“

CM 2022 Qatar | Deschamps salută „spiritul de cuceritori“ al „Les Bleus“

Selecţionerul Franţei, Didier Deschamps, a apreciat „spiritul de cuceritori“ de care au dat dovadă „Les Bleus“ în faţa Marocului, în semifinala câştigată cu 2-0, miercuri seară, la Cupei Mondială din Qatar.

„Este întotdeauna o mândrie uriaşă când obţii rezultatele pe care le doreşti. Această calificare a fost ultima etapă pentru a accede la această finală de duminică. Nu a fost uşor, dar a fost un amestec de calitate, experienţă, spirit de cuceritori, chiar şi în perioade dificile. Ca antrenor, este vorba în primul rând de mândria faţă de jucători. Nu mă gândesc în mod special la mine, ci mai ales la ei“, a declarat Deschamps, citat de Agerpres.

Referindu-se la echipa Argentinei, adversara din finala turneului din Qatar, selecţionerul francez a precizat: „Messi a fost cu adevărat strălucitor de la începutul competiţiei, Acum patru ani, împotriva noastră, a jucat atacant central. Acum e mai mult într-un duet cu un atacant central, iar el are multă libertate. El loveşte o mulţime de mingi, are într-adevăr picioare bune. Nu este degeaba unul dintre cei mai buni jucători din lume. Un plan anti-Messi? Ne vom asigura că îi limităm influenţa cât mai mult posibil, la fel cum argentinienii se vor asigura că limitează influenţa unora dintre jucătorii mei“.

„Luăm măsuri de precauţie, ne adaptăm“

Rugat să comenteze informaţia conform căreia mai mulţi jucători din lotul Franţei s-ar confrunta cu un virus misterios, Deschamps a spus:

„Nu suntem anxioşi sau altceva. Voi (jurnaliştii) sunteţi şi voi la Doha, temperaturile au scăzut mai degrabă şi probabil că aveţi şi voi aerul condiţionat la maxim. Sunt stări febrile, toţi acordăm atenţie. Cu jucătorii care au făcut eforturi enorme, apărarea imunitară este mai slabă. Întâmplător, pentru Dayot (Upamecano) s-a întâmplat imediat după meci. Organismele sunt foarte solicitate, evident că putem fi mai sensibili la orice ar putea fi viral. Fără să mă gândesc la alte lucruri. Luăm măsuri de precauţie, ne adaptăm. Orice lucru viral este transmisibil. Fără a intra în paranoia, ne-am luat măsuri de precauţie cu Dayot pentru a nu exista contact. Pentru Adrien (Rabiot) la fel“.

Citeşte şi: CM 2022 Qatar | Franţa a „trezit-o“ pe Maroc cu 2-0. O nouă finală pentru „cocoși“

Exit mobile version