Acasă Sport Fotbal Messi a anunţat că finala de duminică va fi ultimul său meci...

Messi a anunţat că finala de duminică va fi ultimul său meci la o Cupă Mondială

Lionel Messi, starul şi căpitanul selecţionatei Argentinei, a anunţat că finala Cupei Mondiale din Qatar va fi ultimul meci din cariera sa pe care îl va disputa la un turneu final mondial, informează Reuters şi Agerpres.

„Mă simt foarte fericit că pot realiza acest lucru, să îmi închei călătoria la Cupa Mondială disputând ultimul meu meci într-o finală. Sunt mulţi ani până la următorul Mondial (care va avea loc în 2026 – n.r.) şi nu cred că voi mai fi capabil să o fac. Să termin în acest mod este cel mai bine”, a declarat Messi, după victoria clară a Argentinei în faţa Croaţiei (scor 3-0), marţi seară, în prima semifinală a CM din Qatar.

Ajuns la 35 de ani, Lionel Messi dispută în prezent a cincea sa Cupă Mondială. El i-a depăşit pe compatrioţii săi Diego Maradona şi Javier Mascherano, ambii cu câte patru prezenţe la turnee finale.

Pune obiectivul mai presus de recorduri

Lionel Messi, desemnat „jucătorul meciului“ cu Croaţia, a marcat marţi al cincilea său gol la competiţia din Qatar şi a ajuns la un total de 11 goluri la Cupa Mondială. Are cu unul mai mult faţă de Gabriel Batistuta, fostul golgheter al naţionalei „Albiceleste“.

„Recordurile sunt bune, dar cel mai important este să atingi obiectivul grupului. Acesta este cel mai frumos lucru dintre toate. Suntem la un singur pas de ce ne-am propus, după ce ne-am luptat din greu şi vom face totul ca de această dată să se întâmple”, a spus căpitanul argentinian.

Victoria de marţi a scos în stradă mii de oameni în Argentina. Aceştia au sărbătorit ore întregi a şasea prezenţă a „pumelor“ într-o finală de Cupă Mondială.

„Mă bucur foarte mult de toate acestea. Mă simt bine, mă simt puternic să înfrunt fiecare meci. Am făcut un sacrificiu foarte mare. Ultimul meci pe care l-am jucat a fost cu prelungiri care nu au fost deloc uşoare. Ceea ce am trăit la această Cupă Mondială este ceva foarte incitant, ceea ce au trăit oamenii şi cum se bucură în Argentina“, a adăugat Lionel Messi.

Argentina, dublă campioană a lumii (1978, 1986), va întâlni duminică în finala Cupei Mondiale 2022 câştigătoarea celei de-a doua semifinale. Aceasta se dispută astăzi, de la ora 21.00, şi opune reprezentativele Franţei şi Marocului.

Citeşte şi: FIBA Europe Cup | SCMU Craiova este pregătită pentru marele duel cu FC Porto

Exit mobile version