Acasă Sport Fotbal FC Argeş – Universitatea Craiova | LPF: „Derby zonal“

FC Argeş – Universitatea Craiova | LPF: „Derby zonal“

Foto: Alex Vîrtosu
Foto: Alex Vîrtosu

FC Argeş şi Universitatea Craiova se întâlnesc astăzi, de la ora 21.00, pe stadionul „Nicolae Dobrin“ din Piteşti, într-o partidă contând pentru etapa 13 din Superligă. Aşa cum ne-a obişnuit, Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a prefaţat în stilu-i propriu, cu date statistice, disputa din Trivale.

Iată ce a notat LPF:

28 august 2022, FC Argeş – Chindia 2-1: a fost singurul succes reuşit de piteşteni în ultimele patru partide disputate în campionat pe teren propriu, în rest au trei înfrângeri la zero.

O victorie, 2-1 cu FCU, o remiză (1-1 cu U Cluj) şi două partide pierdute, acesta este palmaresul înregistrat de olteni în acest sezon din postura de vizitatori.

De la revenirea fotbalului piteştean pe prima scenă din 2020, cele două echipe s-au mai întâlnit de 6 ori în principala competiţie internă. Un joc a fost câştigat de argeşeni, patru de către craioveni, iar o partidă s-a terminat la egalitate.

Primul meci a avut loc pe 25 septembrie 2020, FC Argeş – Universitatea Craiova 1-2.

Cele mai multe goluri s-au marcat pe 21 noiembrie 2021, FC Argeş – Universitatea Craiova 3-2;

Cea mai recentă dispută directă din campionat a adus şi cea mai mare diferenţă de scor: 25 aprilie 2022, FC Argeş – Universitatea Craiova 0-4. Marcatori au fost Alex Creţu (2), Jovan Markovic şi Andrei Ivan.

Mediile de vârstă:

FC Argeş Piteşti – 26 ani şi 11 luni.
Universitatea Craiova – 27 ani şi 3 luni, cea mai mare din campionat.

23 de jucători a utilizat FC Argeş în acest sezon, dintre care 11 sunt străini.

De partea cealaltă, Universitatea Craiova s-a bazat pe 26 de fotbalişti, dintre care opt sunt născuţi / crescuţi în cele cinci judeţe ale Olteniei.

Citeşte şi: FC Argeş – „U“ Craiova | Negrilă: „Ar trebui să câştigăm acest meci“

Exit mobile version