Acasă Sport Fotbal FC Argeş – „U“ Craiova | Alb-albaştrii ţintesc victoria în Trivale

FC Argeş – „U“ Craiova | Alb-albaştrii ţintesc victoria în Trivale

Universitatea Craiova este neînvinsă de două meciuri, dar o aşteaptă o nouă partidă dificilă, urmând să o întâlnească pe FC Argeş, o echipă incomodă, în special pe teren propriu. Disputa cu „vulturii“ va avea loc vineri, de la ora 21.00, pe stadionul „Nicolae Dobrin“, şi va conta pentru etapa 13 din Superligă.

Mirel Rădoi şi-a făcut temeinic temele

Antrenorul Ştiinţei, Mirel Rădoi, a studiat-o foarte bine pe FC Argeş şi ştie ce au de făcut elevii săi ca să plece cu toate punctele din Trivale.

„Întâlnim o echipă la care în momentul de faţă există o atmosferă tensionată la nivel de rezultate şi, probabil, că şi la nivel de club. În aceeaşi măsură aş putea spune că ar merita mult mai multe puncte după partidele disputate, chiar dacă a avut un program foarte dificil. Mă uitam că o perioadă de aproape două luni de zile n-au reuşit să marcheze niciun gol şi în ultima etapă au înscris două goluri celor de la FCSB. Asta înseamnă că sunt pe o pantă ascendentă. Are jucători foarte buni şi dacă ar fi să-i nominalizăm pe cei care ar putea să facă diferenţa în orice moment cred că putem să vorbim de Garita şi de Işfan.

În momentul de faţă, FC Argeş nu mai este preocupată, ca anul trecut, de organizarea ofensivă. Închid spaţiile foarte bine, aglomerează zonele, iar în momentuil în care simt că sunt în dezavantaj pe tabela de marcaj încep să rişte. Până atunci gestionează destul de bine momentele din atac. Folosesc foarte multe mingi în profunzime pentru Garita, apoi cei doi mijlocaşi centrali, indiferent care au fost ei, recuperează multe mingi şi joacă la margine. Ei aduc de fiecare dată minimum doi oameni în careu pe momentele de centrări.

Va trebui să fim foarte bine pregătiţi pentru orice minge lungă, să recuperăm mingea a doua, apoi să avem un marcaj foarte strict în careu. În mare parte, FC Argeş nu are foarte multe lucruri din punct de vedere ofensiv. Are puţine lucruri, dar sunt foarte bine puse la punct“, a explicat Mirel Rădoi.

„Ne dorim cu toţii continuitate şi constanţă“

„Va fi un meci destul de echilibrat, în care sper să ne impunem din primul minut ritmul. Din punctul nostru de vedere acesta este cel mai important aspect în momentul de faţă. E clar că am început să ne consolidăm anumite principii de joc, posesie, ocazii, situaţii de a marca, dar trebuie să ne impunem ritmul încă de la început. Nu trebuie să aşteptăm ca adversarul să-şi creeze vreo ocazie ca să putem să ne trezim.

Va trebui să încheiem această partidă cu 3 puncte de partea noastră, ca să putem să rămânem în continuare pe loc de play-off. Eu nu am anunţat titlul şi nu o voi face decât dacă în ultima etapă jucăm cu trofeul pe masă. Până atunci, ne dorim consolidarea unui loc în play-off, apoi vom vedea în funcţie de câte puncte avem faţă de echipele din faţă sau din spate. Acum sunt puţine puncte obţinute, pentru partidele pe care le-am disputat. Ne dorim cu toţii continuitate şi constanţă. Dacă a lipsit ceva în ultimii aici, aceste două lucruri au lipsit pentru a ajunge mult mai sus în clasament“, a punctat Mirel Rădoi.

Întrebat de ce Arlauskis şi Rivaldinho sunt văzuţi mereu în tribune şi nu pe teren, Mirel Rădoi a spus: „Şi noi, şi ei vor să joace, doar că pentru Arla mai durează ceva. O să vedem când va fi la nivelul celorlalţi portari din punct de vedere fizic. Riva a jucat o perioadă, după s-a accidentat. Nu-i puteam băga aşa, oricum. Acum depinde doar de ei când vor reveni la un potenţial fizic foarte bun“.

Screciu este convins că se vor da multe goluri

Vladimir Screciu a reprezentat „vestiarul“ Universităţii Craiova la conferinţa de presă susţinută ieri. El este ferm convins că disputa cu FC Argeş va fi pe placul fanilor, cu multe goluri şi speră ca punctele să ajungă în contul formaţiei din Bănie.

„O să fie un meci frumos, plăcut publicului, pentru că, din câte îmi aduc aminte, data trecută am câştigat cu 4-0, iar în meciul de dinainte a fost 3-2. Cred că va fi un meci frumos, cu multe goluri. Sper să câştigăm şi să urcăm în clasament. Noi, jucătorii, ne simţim foarte bine. Şi-au revenit aproape toţi cei cu probleme medicale, doar Elvir a rămas. Încercăm să ne antrenăm cât mai bine şi să dăm totul pe teren pentru victorie“, a punctat Vladimir Screciu.

Citeşte şi: FC Argeş – „U“ Craiova | Andrei Prepeliţă: „Pregătim meciul la victorie“

Exit mobile version