Acasă Sport Fotbal Federaţia Malteză i-a făcut vânt lui Devis Mangia! Antrenorul italian se apără...

Federaţia Malteză i-a făcut vânt lui Devis Mangia! Antrenorul italian se apără vehement

Foto: newsbook.com.mt
Foto: newsbook.com.mt

Italianul Devis Mangia, fost antrenor al Universităţii Craiova, a fost demis din funcţia de selecţioner al reprezentativei Maltei. Federaţia Malteză de Fotbal a primit un raport privind „o presupusă violare a politicilor sale“ şi a pus punct colaborării cu tehnicianul italian, care a fost acuzat de hărţuire sexuală de unul dintre jucătorii săi.

„Faptul este că cel puţin un jucător a ridicat această problemă este deranjant. Există un antecedent: Mangia a avut o problemă similară la Ascoli, în timpul sezonului 2015-2016“, a scris cotidianul italian La Repubblica, citat de Agerpres.

Federaţia malteză a precizat într-un comunicat că Mangia (48 de ani), „şi-a manifestat deplina disponibilitate pentru evaluarea faptelor“.

Federaţia menţionează că „nu va mai face alte comentarii până când următoarele etape nu vor fi discutate în cadrul organismelor decizionale abilitate, de manieră deschisă şi transparentă“.

Devis Mangia, care era selecţioner al Maltei din 2019, a antrenat-o pe Palermo în Serie A în sezonul 2011-12. El a mai pregătit echipe precum naţionala Under-21 a Italiei (2012-2013), Spezia şi Bari.

Mangia a antrenat-o pe Universitatea Craiova din mai 2017 până în aprilie 2019, reuşind să câştige Cupa României în 2018.

Devis Mangia se apără cu disperare

Antrenorul italian a transmis că acuzațiile sunt false.

„În legătură cu știrea apărută în presa din Malta, este de datoria mea să specific faptul că nu am avut niciodată, nici acum, nici în trecut, o conduită care să afecteze integritatea personală sau sexuală a unei persoane, cu atât mai puțin a unui jucător sau membru al Federației. Acestea sunt știri false și nefondate, care îmi dăunează grav demnitatea și reputația profesională”, se arată în comunicat.

Devis Mangia a transmis că altul a fost motivul pentru care Federația l-a suspendat temporar din funcție, nu cel prezentat de presa din Malta: „În ciuda celor scrise, acest tip de comportament nici măcar nu a fost motivul deciziei Federației. Dacă vor mai fi publicate informații de acest tip, îmi rezerv dreptul să mă adresez instanțelor pentru defăimare. Orice viitoare comunicare va fi făcută după un acord cu Federația din Malta, respectând contractul existent”.

Citeşte şi: Cupa României | 12 echipe s-au calificat până acum în faza grupelor. Astăzi se trage linie!

Exit mobile version