Acasă Sport Fotbal FCU – Sepsi 1-0 | Victorie chinuită, cu un gol controversat

FCU – Sepsi 1-0 | Victorie chinuită, cu un gol controversat

FCU Craiova a reușit să se impună la limită, scor 1-0, marți seară, la Târgu Jiu, în fața formației Sepsi Sf. Gheorghe. Partida a contat pentru etapa 8 din Superligă. Nu a fost un joc foarte spectaculos, ci unul de luptă, cu nerv și cu multe faze analizate de VAR.

Două goluri anulate, o bară și un gol validat cu strigături, în prima repriză

Oaspeții au avut un început de meci în forță, cu un pressing foarte sus făcut. Ardelenii au reușit să și marcheze cu un șut la colțul din stânga al porții, prin Tudorie, dar golul a fost anulat pe motiv de offside (’10).

Băieții lui Marius Croitoru au echilibrat balanța și au izbutit și ei să marcheze, iar VAR-ul a intervenit din nou și a anulat golul lui Claudiu Bălan, tot pentru offside. Acesta a împinsese mingea în plasă din fața porții, după o minge venită de la portar, în urma unui șut al lui Sidibe. În opinia asistentului VAR, Vlad Bîrleanu, a fost semnalat offside la Bălan în momentul șutului lui Sidibe.

Covăsnenii și-au trecut în cont și o bară, Nicolae Păun nimerind transversala de la 2 metri, după un corner executat de pe dreapta și o prelungire cu capul a lui Dumitrescu (’31).

Gazdele au intrat în avantaj la cabine, după o reușită controversată a lui Sidibe. Acesta a primit o minge de la Asamoah, a preluat pe piept de lângă Dumitrescu și a trimis la colțul din dreapta, de la 10 metri (’43, 1-0). VAR-ul a analizat minute bune dacă Sidibe nu s-a ajutat de mână în momentul preluării, dar în cele din urmă golul a fost validat, spre nemulțumirea ardelenilor

Partea secundă a fost anostă

La reluare s-a jucat pe contre, dar fără ocazii clare. Acestea au apărut spre sfârșit, după eliminarea lui Sidibe, din minutul 69. Covăsnenii puteau egala la o lovitură de cap a lui Bălașa, dar fluierul de final a consfințit victoria gazdelor.

FCU: R. Popa – Negru, Duarte, Grigore, Huyghebaert – Asamoah, D. Albu (’78, Papadopoulos) – Sidibe, G. Iancu (’79, Ganea), Van Durmen (’64, Bahassa) – Cl. Bălan (’65, Marquet). Antrenor: Marius Croitoru.

Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Bălașa, Dumitrescu (’46, R. Ispas) – Matei (’61, Achahbar), Păun, Rodriguez (’61, Aganovic) – Bărbuț (’70, Golofca), Tudorie (’61, Rondon), Ștefănescu. Antrenor: Cristiano Bergodi.

Cartonașe galbene: Sidibe ’45+5, ’69, Ganea ’88 / Ninaj ’45+4.

Cartonaș roșu: Sidibe ’69.

Au arbitrat: Horaţiu Fesnic – Valentin Avram, Alexandru Cerei; Szabolcs Kovacs.
VAR: Iulian Dima, Vlad Bîrleanu.

Observatori: Adrian Comănescu (CCA), Viorel Ilinca (LPF).

În etapa viitoare, FCU va juca în Ardeal, împotriva Universității Cluj. Meciul este programat vineri, 2 septembrie, de la ora 21.30. La rândul său, Sepsi va deschide runda cu CS Mioveni. Disputa va avea loc vineri, de la ora 18.45, la Sf. Gheorghe.

Superliga, etapa 8:

Marți, 30 august:
Mioveni – UTA 1-1
FCU – Sepsi 1-0
ora 22.00: Rapid – U Cluj

Miercuri, 31 august:
ora 16.30: Chindia – Petrolul
ora 19.15: CFR Cluj – Voluntari
ora 22.00: Farul – FCSB

Joi, 1 septembrie:
ora 18.00: Botoșani – Argeș
ora 21.00: Hermannstadt – „U“ Craiova

Citește și: Doliu pentru sportul românesc! Campionul olimpic la lupte, Gheorghe Berceanu, a murit!

Exit mobile version