Acasă Sport Fotbal „U“ Craiova – Hapoel Beer Sheva | Calafeteanu: „Ne va aştepta un...

„U“ Craiova – Hapoel Beer Sheva | Calafeteanu: „Ne va aştepta un meci foarte greu“ (VIDEO)

Universitatea Craiova o întâlneşte joi, de la ora 20.30, pe stadionul „Municipal“ din Severin, pe Hapoel Beer Sheva. Disputa contează pentru turul play-off-ului Conference League, returul fiind programat peste o săptămână, în Israel.

Delegatul Centrului de Copii şi Juniori al clubului Universitatea Craiova, Marian Calafeteanu, a prefaţat disputa cu formaţia israeliană, la care a evoluat în sezonul 1994–1995.

„Este o partidă foarte importantă pentru Universitatea Craiova. Mi-aş dori să câştigăm acest meci de la Severin, pentru că în Israel ne va aştepta un meci foarte greu. M-am interesat la prietenii mei de acolo şi mi-au spus că Hapoel Beer Sheva este o echipă foarte bine organizată, cu jucători străini care practică un fotbal plăcut ochiului. Din punct de vedere al suporterilor vă pot spune că au o galerie foarte frumoasă. Au suporteri fanatici, încurajează echipa din primul şi până în ultimul minut.

La Beer Sheva a fost primul meu an în care am jucat în Israel (ulterior a mai evoluat pentru Maccabi Ironi Ashdod, în 1995-1996, respectiv Hapoel Bat Yam, 1996–1997 – n.r.). Atunci fotbalul nu era atât de dezvoltat acolo. Acum investiţiile au fost foarte mari în fotbalul din Israel, ceea ce a dus şi la progresul lui.

Am amintiri plăcute. Eram mai mulţi jucători români şi după fiecare joc ne întâlneam la câte unul acasă şi continuam acolo cu discuţii. Având şi prieteni israelieni în cadrul clubului eram invitat de foarte multe ori la ei acasă, luam masa împreună. Erau nişte oameni foarte civilizaţi şi foarte prietenoşi“, a spus Marian Calafeteanu, pentru site-ul Ştiinţei.

„Aş dori să trecem cu bine de această dublă“

Fostul mijlocaş al echipelor FC Universitatea Craiova şi Electroputere Craiova a punctat că îşi doreşte mult ca Mirel Rădoi şi elevii săi să reuşească accederea în grupele Conference League.

„Nu ştiu dacă au atuuri în faţa noastră, dar fotbalul din Israel a progresat foarte mult. Se bazează pe o tehnică individuală bună, antrenorii de acolo au învăţat şi ei ce înseamnă fotbalul european şi de aceea spun că este un meci interesant. Aş dori să trecem cu bine de această dublă. O calificare în grupele Conference League ar însemna un pas înainte pentru fotbalul craiovean, românesc. Ar conta pentru dezvoltarea tinerilor talentaţi de la noi, din Craiova, dar şi pentru suporteri“, a spus „Cala“, ajuns la 56 de ani.

„Severinul este o a doua casă pentru Universitatea Craiova. S-a mai jucat acolo şi cu AC Milan şi a fost o atmosferă frumoasă. Suporterii noştri sunt înfocaţi şi aş vrea să vină cât mai mulţi şi să susţină echipa până în ultimul minut. Indiferent de rezultat, trebuie să-i înncurajăm pe băieţii noştri!“, a completat Marian Calafeteanu.

Citeşte şi: „U“ Craiova – Hapoel Beer Sheva | Alb-albaştrii sunt optimişti înaintea meciului de la Severin (VIDEO)

Exit mobile version