Acasă Sport Fotbal Real Madrid şi Eintracht Frankfurt luptă pentru Supercupa Europei

Real Madrid şi Eintracht Frankfurt luptă pentru Supercupa Europei

Real Madrid și Eintracht Frankfurt se întâlnesc, astăzi, de la ora 22.00 (Digi Sport 1, Prima Sport 1 şi Orange Sport 1), pe stadionul „Olimpic” din Helsinki (Finlanda), în Supercupa Europei.

Campioana Spaniei şi a Europei, Real Madrid, a câştigat Liga Campionilor, pentru a 14-a oară în istorie, pe 28 mai, după o finală cu Liverpool, pe „Stade de France“ din Paris, scor 1-0, graţie golului marcat de Vini Jr. în minutul 59. A fost meciul care i-a adus lui Carlo Ancelotti un nou record. Italianul este singurul antrenor cu patru trofee Champions League câştigate (două cu AC Milan, două cu Real Madrid), pe lângă cele două cucerite ca jucător (ambele cu AC Milan).

Carlo Ancelotti este şi singurul antrenor din lume campion în fiecare campionat din Top 5: Anglia cu Chelsea, Spania cu Real Madrid, Italia cu AC Milan, Germania cu Bayern Munchen şi Franţa cu Paris Saint Germain.

După „dubla” La Liga – Champions League, Real Madrid a trecut la împrospătarea lotului: au venit Aurelien Tchouameni de la AS Monaco (80 de milioane de euro, plus alte 20 din diverse bonusuri) şi Antonio Ruddiger de la Chelsea (liber de contract), dar au plecat trei nume uriase din istoria recenta a „Los Blancos”, Marcelo, Isco şi Gareth Bale.

Formaţia probabilă a lui Real Madrid: Courtois – Carvajal, Éder Militão, Alaba, Mendy – Kroos, Casemiro, Modrić – Valverde, Benzema, Vinícius Júnior.

Nemţii nu sunt pe roze

De partea cealaltă, Eintracht Frankfurt a terminat ultima stagiune din 1.Bundesliga pe locul 11. A câştigat şi Europa League, pe 19 mai. Asta după o finală cu Glasgow Rangers jucată pe „Ramon Sanchez Pizjuan” din Sevilla şi decisă la loviturile de departajare (1-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute; 5-4 la penaltiuri).

Antrenorul Oliver Glasner, instalat pe banca tehnică a „vulturilor” în vara anului trecut, a realizat câteva mutări importante în lot. I-a adus pe Jens Petter Hauge – de la AC Milan, Lucas Alario – de la Bayer Leverkusen, Mario Gotze – de la PSV Eindhoven, Kristijan Jakic – de la Dinamo Zagreb și Hrvoje Smolcic – de la Rjieka, notează Hotnews.

Dacă Real Madrid este la primul meci oficial al sezonului, Eintracht Frankfurt a jucat deja un meci. Acesta s-a soldat cu un eşec catastrofal, 1-6 cu Bayern Munchen, pe teren propriu, în prima etapă din 1.Bundesliga.

Formaţia probabilă a echipei din Frankfurt: Trapp – Touré, Tuta, N’Dicka – Knauff, Sow, Rode, Lenz – Kamada, Götze; Borré.

Spaniolii sunt în avantaj

Cele două echipe s-au întâlnit oficial o singură dată în istorie. Mai exact în finala Cupei Campionilor Europeni, sezonul 1959-1960, pe „Hampden Park“ din Glasgow (Scoţia). A fost o victorie clară a Realului Madrid în faţa celor de la Eintracht Frankfurt, scor 7-3.
A mai fost un amical în 2008, disputat în Germania, scor 1-1.

Real Madrid are patru Supercupe ale Europei în palmares, una mai puțin decât AC Milan și FC Barcelona. Eintracht Frankfurt joacă pentru prima oară pentru acest trofeu.

Disputa din această seară va fi arbitrată de englezul Michael Oliver.

Citeşte şi: Liga Campionilor | Mircea Lucescu, foarte aproape de faza grupelor cu Dinamo Kiev

Exit mobile version