Acasă Sport Fotbal Mihai Rotaru: „Ne dorim mai multe transferuri“

Mihai Rotaru: „Ne dorim mai multe transferuri“

Finanţatorul formaţiei Universitatea Craiova, Mihai Rotaru, s-a declarat mulţumit de cele două transferuri făcute până acum şi îi anunţă pe suporteri că vor mai veni şi alţi jucători. El a explicat şi cum l-a pierdut pe Alex Mitriţă, dar i-a dat şi o replică lui Adrian Mititelu, patronul lui FCU, care l-a acuzat că i-a furat din sponsori şi din suporteri.

Universitatea Craiova nu a avut o campanie de transferuri spectaculoasă nici în această perioadă de „mercato“. După lungi aşteptări, oficialii olteni au anunţat transferurile a doi jucători veniţi din postură de liberi de contract, fundaşii Raul Silva şi Ivan Martic, fapt care a iritat suporterii. Aceştia îşi doreau şi încă speră ca lotul lui Laszlo Balint să fie îmbunătăţit cu cel puţin un mijlocaş ofensiv de calitate şi un atacant percutant. Asta după ce în meciurile de pregătire ofensiva a etalat un joc modest.

„Voiam să facem o surpriză“

Fiind la curent cu tot ce se întâmplă în jurul Universităţii Craiova, finanţatorul Mihai Rotaru a dorit să se disculpe pentru campania slabă. El a explicat cum l-a ratat pe Alex Mitriţă, dar şi cum l-a „pasat“ pe Joonas Tamm la FCSB.

„Miercurea trecută, Mitriță era al nostru. Discutasem cu New York. Voiam să facem o surpriză. S-a și antrenat în baza noastră. Era surpriza noastră pentru suporteri. Din păcate pentru Craiova, a venit oferta de la Șumudică (de la Al-Raed – n.r.). Oricare jucător ar fi ales acel drum. Am anumite pariuri cu el vizavi de perioada următoare. Toți știm că el poate mult mai mult. Dacă la nivelul la care este în acest moment atrage și este spectaculos, ce ar fi dacă și-ar dubla calitățile? E un jucător capricios, are mult har, este spectaculos. La națională, chiar nu are pariuri de câștigat”, a declarat Mihai Rotaru, la Digi Sport.

„Joonas Tamm ne-a fost oferit și nouă, dar am considerat că nu e un jucător pentru primele trei echipe din Liga 1. Asta nu înseamnă că e așa. E un pariu pe care l-am pus. Trebuie să vedem dacă am avut dreptate sau nu. Sunt jucători la care staff-ul tehnic și clubul au spus ’nu’. Nu avem nicio problemă să îi luăm. 100% puteam să îl luăm pe Tamm înaintea FCSB-ului”, a mai declarat Mihai Rotaru.

„Suntem mulțumiți“

Totodată Mihai Rotaru a punctat că vor urma şi alte transferuri.

„Sunt mulțumit de cele două transferuri. Pe Raul Silva l-am dorit de anul trecut. Este greu să aduci jucători cu o anumită cotă în România. Apare și acea declarație că România e pe lista neagră. Se puteau face niște specificări, că sunt trei cluburi care nu au avut probleme, Sepsi, Farul și Craiova. Trebuie să facem o distincție. Noi ne dorim mai multe transferuri. Bogdan Rusu poate fi o variantă. Mai avem discuții cu un atacant.

Pe Silva l-am dorit din iarna trecută, dar Braga a preferat să îl dea împrumut la Estoril Praia. Acum am reușit să îl luăm. Suntem mulțumiți. Mai sunt doi atacanți și încă unul de care încercăm să ne apropiem, dar e foarte greu. Un jucător care are cotă așteaptă să prindă un transfer în vestul Europei, Turcia sau Arabia. Vrem să aducem un atacant, un fundaș central de picior stâng sau care poate juca în stânga și un jucător bandă, care să poată evolua în ambele părți. Acestea sunt posturile pe care vrem să ne întărim”, a explicat Mihai Rotaru.

Daniel Tudor, noul antrenor cu portarii

Interimatul lui Marius Firulescu la echipa mare a Universităţii Craiova s-a încheiat. Noul antrenor cu portarii a fost numit Daniel Tudor (48 de ani), „Firu“ revenind la Centrul de Copii şi Juniori, lângă Robert Tufişi. Daniel Tudor a lucrat la CFR Cluj în perioadele 2011-2013 și 2020-2021. În sezonul 2021-2022, fostul portar a fost în staff-ul lui Cosmin Contra la echipa saudită Al-Ittihad.

Daniel Tudor a mai fost antrenor cu portarii la echipele Kuban Krasnodar, FC Krasnodar, Terek Grozny, Dinamo București, Arsenal Tula, Spartak Moscova și Riga FC.
Din staff-ul lui Laszlo Balint mai fac parte secunzii Alin Pânzaru şi Vergil Andronache, dar și preparatorul fizic Radu Alexandru.

I-a replicat lui Adrian Mititelu

Recent eliberat din închisoare, Adrian Mititelu (54 de ani), patronul echipei FCU, i-a acuzat pe oficialii Universităţii Craiova că i-au furat sponsorii şi suporterii. Mihai Rotaru s-a amuzat de cele auzite şi i-a replicat finuţ.

„Nu comentez de obicei declarațiile celorlalți investitori, dar aici chiar am verificat. Noi nu avem sponsori, avem parteneri ai brandului Universitatea Craiova. Am făcut o verificare. Anul trecut, am avut 22 de parteneri. În sezonul acesta, avem 24. Dintre toți, un singur partener local a fost înainte și la domnul Mititelu. A venit alături de noi în 2018, după ce domnul Mititelu înființase o echipă în Liga 4. Cu suporterii să nu comentăm, că nici de glumă nu e bună. Așa o să vină și domnul Gigi Becali să zică că CSA Steaua i-a furat suporterii, sau CS Rapid din Liga 4 o să spună că Angelescu i-a furat suporterii. O să vină Dinamo din Liga 2 și spune că Badea i-a furat suporterii… sau invers“, a comentat Mihai Rotaru.

Citeşte şi: Ivan Martic: „A fost o alegere uşoară, pentru că am ales cu inima“ (VIDEO)

Exit mobile version