Acasă Sport Fotbal „U“ Craiova – FCSB / Pavel Badea: „O victorie ne-ar da speranţe...

„U“ Craiova – FCSB / Pavel Badea: „O victorie ne-ar da speranţe şi pentru sezonul viitor“

Foto: Alex Vîrtosu
Foto: Alex Vîrtosu

Universitatea Craiova se pregăteşte intens pentru meciul cu FCSB, programat duminică, de la ora 19.30, pe stadionul „Ion Oblemenco“. În tot acest timp, suporterii aşteaptă de la o oră la alta marele anunţ al clubului de „sold out“ şi astfel primul pas spre succes să fie deja făcut. Concomitent se vorbeşte foarte mult pe marginea derbiului din etapa 8 a play-off-ului Ligii 1, se fac calcule pentru un loc mai bun pentru Ştiinţa.

„Este o victorie faptul că vom avea peste 25.000 de oameni în tribune“

Dacă miercuri am stat de vorbă cu Aurică Beldeanu despre disputa care poate decide locul 2, astăzi am prefaţat derbiul cu Pavel Badea, un alt fotbalist care a contribuit din plin la renumele Universităţii Craiova. „Samuraiul de pe Jii“ consideră că o victorie contra FCSB-ului este importantă în primul rând pentru moral, apoi pentru clasament.

„O victorie contra FCSB-ului ne este la îndemână, pentru echipa noastră este în formă şi în plină ascensiune. Din punctul meu de vedere este o bună oportunitate de a confirma ascesniunea şi rezultatele bune de până acum. Este o oportunitate de a arăta că putem spera la mai mult pentru sezonul următor. Putem demonstra oamenilor că echipa este competitivă şi că putem fi mai aproape de obiectivul pe care ni-l tot propunem de câţiva ani, acela de a câştiga campionatul“, a spus Pavel Badea.

„Este o victorie faptul că vom avea peste 25.000 de oameni în tribune. Cred că este primul meci când vom depăşi aceste cifre în perioada de după pandemie. Vom arăta iarăşi că oamenii au încredere în acest proiect pe care l-am început în urmă cu 9 ani“, a completat directorul Clubului Sportiv Universitatea Craiova.

„Locul 3 în campionat şi câştigarea Cupei ar însemna un an bun“

Pentru Pavel Badea jocul cu Sepsi, programat joi, în manşa secundă a Cupei României, este şi mai important. Asta pentru că duce spre un trofeu, de aceea speră să-i vadă pe alb-albaştri foarte concentraţi şi determinaţi.

„Echipa a oscilat din punct de vedere al evoluţiilor. Dacă analizăm parcursul, rezultatele au fost bune în ultimele cinci meciuri din campionat şi mai puţin în Cupă. Din fericire, deşi am pierdut, avem speranţe pentru accederea în finală. Cupa României este obiectivul cel mai important şi realist în acest an. Cu Sepsi va fi un meci de totul sau nimic. Nu ai jumătăţi de măsură.

Dacă ai ratat calificarea în finala Cupei României, din punctul meu de vedere este un sezon ratat, mediocru. Spun asta pentru că valoarea echipei, condiţiile de care beneficiază aceşti băieţi, susţinerea pe care o au, toate acestea ar trebuie să conducă la performanţe, la trofee.

Pentru noi, locul 3 în campionat şi câştigarea Cupei ar însemna un an bun. Un loc doi ar fi bun mai mult pentru moralul nostru, în contextul actual. Locul 1, în schimb, este singurul care ne împlineşte şi sperăm să-l sărbătorim cât mai curând. Locul 1 l-am pierdut de data aceasta în meciul de la Voluntari. Veneam după seria aceea bună, de 7 meciuri câştigate… Păcat! Trebuie să continuăm să muncim şi să luptăm pentru acest vis“, a punctat Pavel Badea.

Liga 1 – play-off, etapa 8

Sâmbătă, 7 mai:
ora 17.30: Farul – FC Voluntari
ora 20.30: FC Argeş – CFR Cluj
Duminică, 8 mai:
ora 19.30: „U“ Craiova – FCSB

Clasament:
1.CFR Cluj 51 (9-5)
2.FCSB 49 (18-4)
3.„U“ Craiova 45 (17-5)
4.Voluntari 30 (5-11)
5.Farul 28 (2-11)
6.Argeş 27 (3-18)

Liga 1 – play-out, etapa 8

Vineri, 6 mai:
ora 17.30: Mediaş – Clinceni
ora 20.30: FC Botoșani – Dinamo
Sâmbătă, 7 mai:
ora 15.00: UTA Arad – CS Mioveni
Duminică, 8 mai:
ora 14.30: Sepsi – Chindia
Luni, 9 mai:
ora 20.30: Rapid – FCU Craiova

Clasament:
1.Rapid 39 (18-1)
2.Botoşani 38 (12-6)
3.Sepsi 36 (14-3)
4.FCU 31 (11-4)
5.UTA 29 (8-5)
6.Mioveni 28 (9-7)
7.Chindia 23 (4-6)
8.Dinamo 19 (10-8)
9.Clinceni -11 (1-24)
10.Mediaş -41 (2-25)

Citeşte şi: Programul meciurilor din manşa a doua a semifinalelor din Europa şi Conference League

Exit mobile version