Acasă Sport Fotbal UEFA s-a hotărât: finala Ligii Campionilor se va juca la Paris!

UEFA s-a hotărât: finala Ligii Campionilor se va juca la Paris!

UEFA a decis să mute finala ediţiei din acest an a Ligii Campionilor de la Sankt Petersburg la Paris, după invazia rusă din Ucraina. Anunţul a fost făcut astăzi de forul fotbalistic european, citat de Agerpres. Totodată, UEFA a hotărât ca meciurile de pe teren propriu ale cluburilor din Ucraina şi Rusia, precum şi partidele selecţionatelor naţionale din competiţiile UEFA să se dispute pe terenuri neutre, „până la noi ordine”.

Organizaţia continentală a mulţumit preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru „sprijinul personal şi angajamentul“ său în preluarea finalei Champions League.

UEFA a adăugat că va „susţine pe deplin eforturile multiplelor părţi interesate pentru a asigura salvarea jucătorilor de fotbal şi a familiilor acestora din Ucraina, care se confruntă cu suferinţe umane cumplite, distrugere şi strămutare“.

UEFA nu s-a pronunţat în privinţa sponsorului Gazprom

Finala Ligii Campionilor 2021-2022 urma să fie organizată pe găzduită de stadionul echipei Zenit Sankt Petersburg, pe 28 mai, cu mii de suporteri de pe tot continentul aşteptând să asiste la cel mai aşteptat meci din fotbalul european la nivel de club.

Stadionul din Sankt Petersburg este cunoscut sub numele de Stadionul „Gazprom“, în urma unui acord de sponsorizare cu compania energetică de stat a Rusiei, care sponsorizează, de asemenea, Liga Campionilor şi EURO 2024, competiţia UEFA rezervată echipelor naţionale.

Decizia de a muta partida de la Sankt Petersburg vine în urma apelurilor lansate de un grup de parlamentari europeni, care au cerut joi UEFA să schimbe locul finalei şi să nu mai ia în considerare oraşele ruseşti pentru meciurile din marile competiţii internaţionale de fotbal.

Parlamentarii au mai cerut UEFA să pună capăt sponsorizării Gazprom în competiţia de elită a cluburilor de pe continent. UEFA nu a făcut însă nicio referire la Gazprom în comunicatul său de vineri.

Finala Ligii Campionilor din 2023 urmează să se dispute la Istanbul, în timp ce arena londoneză „Wembley“ va găzdui ultimul act al competiţiei în anul următor. Pentru 2025, gazda finalei Champions League a fost desemnată „Allianz Arena“ din Munchen.

Citeşte şi: Universitatea Craiova – Chindia / Alb-albaştrii vor să continue ascensiunea (VIDEO)

Exit mobile version