Acasă Sport Fotbal FCU Craiova – FC Botoşani 3-2 / Victorie mare pentru băieţii lui...

FCU Craiova – FC Botoşani 3-2 / Victorie mare pentru băieţii lui Napoli

FCU Craiova a reuşit o victorie foarte importantă în partida susţinută joi seară, pe teren propriu, în faţa formaţiei FC Botoşani. A fost 3-2 pentru olteni, după un joc frumos, cu multe ocazii de ambele părţi.

Craiovenii au deschis scorul rapid, prin Claudiu Bălan, care a reluat de la 7 metri, printre picioarele lui Pap, o pasă venită din stânga, de la Van Durmen (’16, 1-0). Bălan a ajuns la 7 goluri în campionatul regular.

Moldovenii au replicat imediat, prin Mihai Alexandru Roman. Fostul atacant al Universităţii Craiova a reluat de la 6 metri o pasă a lui Braun (’18, 1-1).

Nebunia a continuat. Dawa a greşit o pasă simplă, oferindu-i mingea lui Bauza, care, faţă în faţă cu Popa, a ţintit portarul, dar mingea i-a revenit norocos şi a împins-o cu capul în plasă de la 8 metri (’22, 2-1). Sud-americanul este la cel de-al doilea gol în Liga 1.

Botoşaniul a egalat până în pauză, tot prin craioveanul Mihai Alexandru Roman. A fost o centrare de pe stânga, respinsă de portarul Popa în Diallo, mingea a căzut în faţa lui Roman, iar acesta a pus latul de la 4 metri (’41, 2-2). Pentru Roman este a treia reuşită.

FCU a forţat şi a revenit în avantaj, după un gol excelent al lui Compagno. Acesta a primit mingea în careul mare, a pivotat pe lângă Dican şi a şutat pe lângă Pap (’78, 3-2). Andrea Compagno are 4 goluri în Liga 1.

În urma acestui succes, FCU a făcut rocadă cu Mediaş în clasament, regăsindu-se pe 13.

Statistica meciului:

Statistică oferită de flashscore.ro

FCU: R. Popa – Negru, Kovacic, Diallo, Buşu – Achim, Asamoah – Sidibe (’76, Ondaan), Van Durmen (’87, Marquet), Bauza (’86, Paramatti) – Cl. Bălan (’75, Compagno). Antrenor: Nicolo Napoli.

Botoşani: Pap – Braun, Haruţ, Dawa, Ţigănaşu (’80, Fili) – Dican, Edjouma, Papa (’80, M. Roman) – Tîrcoveanu (’46, Mailat), M. A. Roman, Jaja. Antrenor: Marius Croitoru.

Cartonaşe galbene: – / Dican ’23, Jaja ’67, Croitoru ’84, Braun ’85.

Au arbitrat: Marian Barbu – Mircea Orbuleţ, Ciprian Florin Danşa; Cătălin Popa.

Observatori: Vasile Bratu (CCA), Adrian Pitu (LPF).

În etapa viitoare, FCU Craiova va evolua pe terenul concitadinei Universitatea Craiova, disputa fiind programată luni, 14 februarie, de la ora 19.55.

La rândul său, FC Botoşani va primi vizita ultimei clasate, Academica Clinceni. Partida va avea loc tot luni, 14 februarie, dar de la ora 17.30.

Liga 1, etapa 25:

Marţi, 8 februarie:
Sepsi – Gaz Metan Mediaş 2-0
CFR Cluj – UTA Arad 0-0
FC Voluntari – Rapid 0-0

Miercuri, 9 februarie:
Chindia Târgoviște – FC Argeş 1-1
CS Mioveni – Farul 1-1
Academica Clinceni – FCSB 0-3

Joi, 10 februarie:
FCU Craiova – FC Botoșani 3-2
ora 19.55: Dinamo – „U“ Craiova

Clasament:

Citeşte şi: Universitatea II Craiova, în testări. Bon: „Pregătirea decurge bine“

Exit mobile version