Acasă Sport Fotbal Mirel Rădoi: „Nu ştiu dacă am merita să fim prezenţi la o...

Mirel Rădoi: „Nu ştiu dacă am merita să fim prezenţi la o Cupă Mondială“

Foto: uefa.com
Foto: uefa.com

Selecționerul Mirel Rădoi a afirmat că nu știe dacă România ar merita să se califice la turneul final al Cupei Mondiale din Qatar. El a precizat că nu le va spune jucătorilor în timpul partidei cu Liechtenstein, programată duminică, de la ora 19.00, la Vaduz, scorul de la celălalt meci din grupa J, care contează pentru locul de baraj (Macedonia de Nord vs Islanda).

„Nu trecem prin momente foarte bune. E clar că a rămas în continuare o doză de dezamăgire după meciul cu Islanda. Sper ca frustrarea pe care am acumulat-o să o arătăm mai ales în prima repriză mâine seară, pentru că e clar că nu a trecut foarte uşor şi nu va trece foarte uşor dezamăgirea pe care a simţit-o toată lumea. Sunt sigur că băieții vor sta cu gândul şi în partea cealaltă. Evident că dacă vor veni să întrebe la margine nu le vom spune rezultatul din partida cealaltă, indiferent de scor. Plus că nu cred că vor fi 100% conectaţi doar pentru partida asta indiferent cât vom încerca“, a declarat Mirel Rădoi, citat de Hotnews.

„Noi în partida de mâine seară avem mai multe lucruri de pierdut decât de câştigat. În cel mai fericit caz cu o minune în partea cealaltă putem termina pe locul doi. Necalificarea la baraj va fi un eşec pentru mine în primul rând. După aceea, federaţia va trebui să facă această evaluare. Pentru mine personal va fi un eşec dacă nu vom termina pe locul doi“, a mai spus selecționerul.

N-ar zice ba, dacă FRF l-ar oferta

Întrebat dacă în cazul în care ar conduce FRF ar insista ca selecţionerul să rămână în funcţie indiferent de rezultatul de duminică, el a răspuns:

„Asta v-am spus imediat după meci, pentru că am avut acele discuţii când echipa avea şanse pentru locul doi. Acum mă întreb dacă federaţia va mai dori să continue cu un antrenor care este pe locul trei. Din punctul meu de vedere aş face lucrul ăsta. Aş continua dacă ceea ce s-a întâmplat în aceşti ani au fost în regulă. Dacă nu, atunci evident că trebuie să vină altcineva. Nu ştiu, vom vedea în funcţie şi de jocul rezultatelor, discuţiile care pot fi după această partidă “.

Rădoi a precizat că nu are oferte în acest moment:

„Nu există în acest moment nicio ofertă. Ofertele care au existat le-am blocat imediat. Federaţia ştie de aceste oferte, dar nu de toate, pentru că la un moment dat când au venit direct către mine le-am blocat imediat. În momentul de faţă nu am nicio ofertă. Nu ştiu ce voi face dacă nu voi rămâne la federaţie de mâine seară“.

Vor fi schimbări în formula de început

La meciul cu Liechtenstein, vor fi schimbări în primul 11faţă de partida cu Islanda, a precizat Rădoi:

„Vor fi schimbări în primul 11. Avem mici probleme în acest moment, o stare de oboseală avem la Chiricheş, la Tănase, o mică problemă medicală la Răzvan Marin, dar nu sunt în indisponibilitatea de a juca mâine seară. Vor fi schimbări, nu pot spune câte, dar vor fi. Trebuie să fie clar, atât pentru mine, cât şi pentru băieţi, că în partida asta nu e vorba doar de numele nostru în joc. E vorba de onoarea unei întregi ţări. Şi putem ajunge de la o partidă pe care am terminat-o la egalitate cu Islanda, o dezamăgire, să ajungem la o ruşine. Va trebui să fim foarte atenţi. Adversarul sunt sigur că se va grupa foarte bine defensiv“.

„Am discutat cu domnul Stoichiţă“

Mirel Rădoi a vorbit şi despre faptul că a primit indicaţii tactice de la tribuna oficială la meciul cu Islanda, de la Mihai Stoichiţă.

„Am discutat cu domnul Stoichiţă. Dânsul a vrut doar să încurajeze băieţii, nicidecum să intre în planul nostru tactic. Sunt trăiri pe care le-a avut, fost antrenor, nu-i uşor, îl înţeleg şi pe el. Ca şi noi, depune suflet şi patimă, are pasiune, dar lucrurile astea trebuie să înceteze. Dacă altcineva va accepta atunci nu va fi niciun fel de problemă. Dar pentru mine, în momentul în care aud oameni care sunt implicaţi direct, atunci e clar că am o problemă. Sunt spectatori care pot să ţipe orice, n-avem niciun fel de problemă“, a spus Rădoi.

„Nu ştiu dacă am merita să fim prezenţi la o Cupă Mondială. Ar fi un miracol, o minune“, a mai afirmat tehnicianul.

Grupa J

Etapa a 10-a (ultima) / duminică, 14 noiembrie – ora 19.00: Armenia – Germania, Liechtenstein – România, Macedonia – Islanda.

Clasament: 1. Germania 24 de puncte (golaveraj 32-3), 2. Macedonia 15 (20-10), 3. România 14 (11-8), 4. Armenia 12 (8-16), 5. Islanda 9 (11-15), 6. Liechtenstein 1 (2-32).

Citește și: Liga 3 / CSO Filiași – Universitatea II Craiova, scor 1-1, după un joc disputat

Exit mobile version