Acasă Sport Fotbal „U“ Craiova – Sepsi / Reghecampf: „Sperăm ca valoarea echipei noastre să-şi...

„U“ Craiova – Sepsi / Reghecampf: „Sperăm ca valoarea echipei noastre să-şi spună cuvântul“ (VIDEO)

Universitatea Craiova o întâlneşte luni, de la ora 21.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“, pe Sepsi Sf. Gheorghe, în etapa a 8-a din Liga 1.

Antrenorul formaţiei din Bănie, Laurenţiu Reghecampf, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că se aşteaptă la un joc dificil. El are însă încredere că alb-albaştrii se vor exprima mult mai bine în teren după cantonamentul susţinut la Braşov. În plus, „leii“ au de partea lor şi valoarea.

„Este un meci important. Va fi un joc foarte dificil, întâlnim o echipă foarte bună. Nu cred că trebuie să ne luăm după locul din clasament, pentru că ei formează un grup puternic, cu un antrenor foarte bun. Sperăm ca valoarea echipei noastre, individuală şi colectivă, să-şi spună cuvântul mâine seară. Am avut destul timp la dispoziţie să ne pregătim. Am susţinut şi un contonament la munte, unde am avut condiţii foarte bune. Am reuşit să facem multe lucruri şi eu cred că echipa va arăta din ce în ce mai bine. Am profitat cu toţii de această perioadă de întrerupere. Jucătorii s-au antrenat foarte bine, am avut şi anumite ieşiri cu ei… Am încercat să creăm grupul de care vom avea nevoie în următoarea perioadă. Echipa va arăta din ce în ce mai bine, iar lucrul ăsta o să-l vedem luni seară, la meci. Sper ca reacţia lor să fie una foarte bună. Sperăm să reuşim să câştigăm cele 3 puncte“, a declarat „Reghe“.

„Lucrăm zi de zi şi sper ca echipa să arate cum ne dorim cât mai repede. Ne dorim o echipă ofensivă, care să facă pressing de sus, să recupereze mingile foarte repede şi în acelaşi timp o echipă care marchează goluri“, a mai spus tehnicianul.

„Sunt adeptul jocului bărbătesc“

Laurenţiu Reghecampf a comentat şi pe tema rivalităţii cu Sepsi, iscată de jocul dur practicat de covăsneni în ultimele meciuri directe, soldate cu accidentări în tabăra olteană.

„Asta înseamnă că nu am fost pregătiţi pentru acele meciuri. Trebuie să jucăm şi noi la fel de agresiv, dar în limitele regulamentului. Fotbalul, în general, este un joc dur. Mai sunt anumite ieşiri sau atacuri pe care arbitrul le poate avertiza, dar atunci ne ducem în altă direcţie. Eu sunt adeptul jocului bărbătesc, dur, la minge, iar jucătorii nu ar trebui să se ducă în extremă şi să spună că am pierdut un meci, pentru că au jucat ceilalţi dur. La mine nu există acest lucru“, a subliniat antrenorul.

Revin Ivan şi Conte, Creţu este indisponibil

Strategul Ştiinţei s-a arătat bucuros că pentru revenirile lui Andrei Ivan şi Antoine Conte. El a dezvăluit că Alexandru Creţu, abia venit la echipă, va absenta o perioadă, după ce s-a accidentat la un antrenament.

„Cei doi jucători care au absentat o perioadă mai lungă, Ivan şi Conte, au revenit. Şi Koljic este din ce în ce mai bine. Avem o singură problemă cu Creţu. A intervenit o problemă musculară şi va fi indisponibil în următoarele 2-3 săptămâni. A primit o lovitură în muşchi, la un antrenament, am crezut că este ceva minor şi poate continua antrenamentul, dar a fost mult mai grav. Sperăm să revină cât mai repede“, a spus Reghecampf.

„Cât despre Houri, este un jucător polivalent, care poate juca pe trei poziţii. Noi ne-am dorit un jucător care să ne ajute pe faza ofensivă. Houri a intrat foarte bine, suntem mulţumiţi de el şi sper ca mâine seară să aibă parte de un joc foarte bun“, a completat Laurenţiu Reghecampf.

„Am încredere în continuare în Markovic“

Antrenorul Universităţii Craiova i-a luat apărarea lui Markovic după prestaţiile de la naţională, criticate vehement de oamenii de fotbal:

„Markovic a fost criticat după ultima partidă, dar dacă ne uităm la ultimul meci al echipei naţionale nu cred că doar Markovic a fost vinovatul principal. În general echipa nu s-a ridicat la nivelul jocului. Eu am încredere în continuare în Markovic. Este un jucător care vine după o perioadă foarte grea pentru el. Saltul pe care l-a făcut este unul incredibil. Cred că Mirel va miza în continuare pe jucătorii tineri, care au potenţial să ajute echipa naţională în viitor. Şi eu cred că face bine. Trebuie să-şi formeze o echipă, un nucleu de jucători cu care să meargă la ‘bătaie’ pe viitor. Jucătorii tineri au oscilaţii foarte mari, dar prin valoarea antrenamentelor eu sper să nu se mai întâmple acest lucru. Pe mine mă bucură mult că Marko a revenit sănătos, putem să-l folosim la următoarele partide. Din partea mea va avea tot sprijinul“.

Liga 1, etapa 8

Vineri, 10 septembrie: CS Mioveni – Chindia Târgoviște 0-1, UTA Arad – FC Rapid 2-2.
Sâmbătă, 11 septembrie: FC Argeş – FCU Craiova 1-0, FC Botoșani – CFR Cluj 1-0.
Duminică, 12 septembrie – ora 18.15: Gaz Metan Mediaş – FC Voluntari, ora 21.00: FCSB – Dinamo.
Luni, 13 septembrie – ora 18.00: Farul Constanţa – Academica Clinceni, ora 21.00: Universitatea Craiova – Sepsi.

Clasament:
1.CFR Cluj 21 puncte (golaveraj 13-5)
2.Rapid 17 (10-4)
3.Botoşani 17 (8-5)
4.UTA 15 (9-5)
5.Farul 12 (7-2)
6.„U“ Craiova 12 (9-8)
7.Argeş 10 (7-6)
8.Mioveni 10 (5-7)
9.FCSB 9 (9-9)
10.Chindia 9 (6-7)
11.Voluntari 9 (7-11)
12.FCU 8 (7-9)
13.Sepsi 6 (6-8)
14.Dinamo 6 (6-11)
15.Mediaş 4 (4-9)
16.Clinceni 2 (6-13)

Citeşte şi: FC Argeș – FCU Craiova 1-0 / Ișfan l-a trimis pe Mutu în ședință cu fanii

Exit mobile version