Acasă Sport Fotbal „U“ Craiova – Laci / Adrian Popescu: „Deseară avem o singură variantă:...

„U“ Craiova – Laci / Adrian Popescu: „Deseară avem o singură variantă: calificare!“

Foto: Alex Vîrtosu
Foto: Alex Vîrtosu

Universitatea Craiova o întâlneşte astăzi, de la ora 21.30, pe stadionul „Ion Oblemenco“ pe FK Laci, în manşa a doua a turului doi preliminar al Conference League. În tur a fost 1-0 pentru albanezi, dar Adrian Popescu, fost căpitan al Ştiinţei din anii 1990, nu se gândeşte decât la un rezultat pozitiv şi la calificare.

„Deseară avem o singură variantă: calificare! E ruşinos ce s-a întâmplat în ultimele jocuri şi este nevoie de o victorie concludentă, de un joc solid. Îmi doresc ca echipa să meargă cât mai departe în competiţia asta, Conference League, de unde vin şi nişte sume de bani. Nu mari, dar nici de neglijat. Ne trebuie concentrare maximă. Atenţie! Este vorba şi despre imagine, pentru că eşti emblema Olteniei!“, a declarat Adrian Popescu, pentru Gazeta de Sud.

Îi dă credit lui Reghecampf şi le cere mai multă implicare conducătorilor Cârţu şi Marcel Popescu

Adrian Popescu a comentat foarte puţin pe tema numirii lui Laurenţiu Reghecampf la cârma Universităţii Craiova şi a părut reţinut. El a mai spus că şi-ar dori o mai mare implicare din partea conducătorilor Sorin Cârţu şi Marcel Popescu în alegerea jucătorilor pentru transferuri.

„Aşa cum a spus şi patronul, Reghecampf era prima opţiune şi când a fost numit Ouzounidis… Deci oamenii sunt focusaţi pe anumite idei, în anumite momente. Nu e rău, dar nici nu mă dă pe spate. Sper, însă, să fie de bun augur, pentru că Universitatea Craiova este Universitatea Craiova şi trebuie să câştigăm şi campionatul! De vrut, vrem cu toţii, rămâne de văzut dacă şi putem. N-am nicio problemă că l-a ales pe Reghecampf. El vine ca un profesionist, are un CV bun, dar nu o să simtă niciodată ce simţi tu, ca oltean, ce înseamnă Universitatea. Dar asta nu înseamnă că nu poate să facă treabă şi eu sper să facă. Aş vrea să mai spun o chestie: aş vrea mai multă implicare din partea preşedintelui Sorin Cârţu şi a managerului Marcel Popescu în a găsi jucători care să ne facă cinste“, a punctat Adrian Popescu, care a împlinit luni 61 de ani.

„Cu Botoşani va fi un meci greu, dar trebuie să-i învingem“

Fostul mare fotbalist al Băniei a prefaţat şi confruntarea de duminică, din Liga 1, cu FC Botoşani. Adrian Popescu se aşteaptă la un joc greu, dar consideră că valoarea jucătorilor Universităţii Craiova trebuie să-şi spună cuvântul.

„Cu Botoşani va fi un meci greu. În perioada asta Craiova va mai susţine un joc dificil, cel cu Laci, iar moldovenii nu, deci vor fi un pic mai proaspeţi. Vreau să mai punctez faptul că o formaţie îşi intră în ritm după 6-7 etape. Este important ca în această perioadă echipa să joace în aceeaşi formulă, să nu fie schimbări în primul 11 de la o etapă, la alta. Trebuie să-ţi faci o strategie cu anumiţi jucători şi nu-i schimbi decât dacă apar accidentări, ca să se creeze omogenitatea şi jucătorii să se simtă în teren“, a explicat Adrian Popescu.

„Trebuie să-i învingem! În momentul când eşti fotbalist la Universitatea Craiova, când ai un contract bun şi toate condiţiile propice marii performanţe nu trebuie să te gândeşti decât la victorie şi să dai totul pe teren. Înainte să intri pe teren trebuie să-ţi spui în gând: trebuie să fiu cel mai bun şi să câştig! Vreau să văd spiritul ăla de luptători la jucătorii de astăzi. Nu trebuie să se gândească numai la bani. Noi am jucat pe 2, 3 lei, dar tot timpul am vrut să fim cei mai buni. Respectam blazonul, publicul şi dădeam totul în iarbă! Dacă aş fi în locul lor mi-aş dori să câştig campionatul, fără să vreau un ban“, a completat fostul fotbalist.

Vrea un fotbal mai curat

Adrian Popescu a făcut o remarcă la adresa obiceiurilor din ultimii ani din fotbalul românesc şi nu numai. El a taxat şi galeriile care fac abuz de înjurături la adresa rivalelor.

„Ce mă enervează foarte mult acum sunt acele faulturi false, care denotă slăbiciune. Cum te atinge unul, gata! Te tăvăleşti, te ţii de faţă, deşi te-a lovit la gleznă şi te ridici după 3 secunde după ce primeşte adversarul cartonaş. Asta nu face bine fotbalului. Asta şi înjurăturile galeriilor. Nu cântă şi nu-şi încurajează echipa, pe cât îi înjură pe adversari. Eu, când eram fotbalist, cântau şi cei din peluze, şi cei de la tribuna 2. Era o atmosferă frumoasă şi de aceea erau pe stadioane mai multe femei şi copii“, a încheiat Adrian Popescu.

Citeşte şi: Conference League / Eliminaţi Laci, că vă găsesc dracii!

Exit mobile version