Acasă Sport Fotbal Cupa României / Universitatea Craiova şi-a adjudecat trofeul şi şi-a albit suporterii

Cupa României / Universitatea Craiova şi-a adjudecat trofeul şi şi-a albit suporterii

Foto: Alex Vîrtosu

Universitatea Craiova şi-a confirmat cu mare dificultate statutul de favorită în finala Cupei României. Alb-albaştrii şi-au adjudecat trofeul, dar nu fără emoţii. A fost 1-1 în timpul regulamentar şi 3-2 după cele două reprize suplimentare.

Foto: Alex Vîrtosu

Oltenii au început bine meciul şi au irosit câteva ocazii bune în primele minute. A picat şi golul destul de rapid. Nistor l-a lansat excelent pe Ivan, acesta a pătruns în careu şi a ridicat mingea peste Popa, ieşit în întâmpinare (’13, 1-0).

A urmat un contraatac purtat de Vasile Gheorghe şi o intrare imprudentă a lui Marius Constantin, iar Fesnic nu a ezitat deloc şi a indicat punctul cu var. Lovitura a transformat-o craioveanul Valerică Găman, într-un cor de fluierături din partea Peluzei Nord (’15, 1-1).

Jocul a continuat cu alte câteva ratări importante ale Ştiinţei. Defensiv, Craiova a stat binișor și l-a prins în zi bună şi pe Pigliacelli.

La reluare, Universitatea Craiova a presat continuu, dar golul mult aşteptat a întârziat destul de mult. A solicitat de două ori lovitură de la 11 metri, dar Fesnic a lăsat jocul să curgă şi s-a ajuns la prelungiri.

Emoţii şi apostrofări în tribune

Surpriză de mari proporţii în debutul primei reprize suplimentare. Vali Gheorghe a speculat un moment în care apărarea olteană a fost vraişte, a şutat puternic din marginea careului de 16 metri, Pigliacelli a respins în faţă, iar Boe-Kane a împins mingea cu capul în plasă (’93, 1-2).

Apostrofaţi din toate părţile, alb-albaştrii au restabilit egalitatea prin Dan Nistor, cu un şut de la distanţă (‘100, 2-2).

Screciu a rezolvat meciul

Au urmat o mulţime de întreruperi. Astralii au tras de timp din orice, sperând că vor obţine marea victorie la penaltiuri. Dar planurile le-au fost date peste cap de Screciu, care a reluat cu capul o centrare excelentă a lui Nistor (‘113, 3-2).

Universitatea Craiova: Mirko Pigliacelli – Bogdan Vătăjelu, Mihai Bălaşa, Marius Constantin (’74, Stephane Acka), Nicuşor Bancu – Alex Mateiu (’74, Alex Tudorie), Alex Cicâldău, Dan Nistor – George Cîmpanu (’66, Juan Camara; ‘110, Fedele), Andrei Ivan, Ştefan Baiaram (’74, Vladimir Screciu). Antrenor: Marinos Ouzounidis.

Astra: Mihai Popa – Hugo Sousa (’68, Robert Riza), Igor Jovanovic, Valerică Găman, Abdel Lamanje – Yann Boe-Kane, Dario Canadija (‘118, Adeshina), Ljuban Crepulja – Albert Stahl (’66, Silviu Balaure), Sulejman Krpic, Valentin Gheorghe (‘118, D. Gheorghe). Antrenor: Ionuţ Badea.

Cartonaşe galbene: Camara ‘103, Pigliacelli ‘115, Screciu ‘115 / Lamanje ’52, Crepulja ’90+2, Popa ‘108.

Au arbitrat: Horaţiu Fesnic – Octavian Şovre, Alexandru Cerei; Florin Marcu.

La final, după festivitatea de premiere, Cupa a ajuns în mâinile suporterilor, care au făcut spectacol alături de jucători şi fostele glorii.

Citeşte şi: Cupa României / Suporterii Craiovei, la un pas să nu intre pe stadion. FRF a cedat!

Exit mobile version