Acasă Sport Fotbal FCSB – „U“ Craiova / Dragoş Bon mizează pe orgoliul „leilor“

FCSB – „U“ Craiova / Dragoş Bon mizează pe orgoliul „leilor“

Rănită în orgoliu şi demoralizată după cele patru eşecuri consecutive, Universitatea Craiova se pregăteşte de un nou derbi cu încărcătură morală. Elevii lui Marinos Ouzounidis întâlnesc mâine, de la ora 21.30, la Giurgiu, pe FCSB, ocupanta poziţiei secunde. Alb-albaştrii ţintesc un rezultat pozitiv, ce ar echivala cu un „medicament“, mai ales că urmează finala Cupei României.

„Avem fotbalişti cu un caracter frumos“

Despre această dispută de pe stadionul „Marin Anastasovici“ a vorbit astăzi antrenorul secund al „leilor“, Dragoş Bon. Tânărul tehnician a admis că atmosfera de la echipă este destul de apăsătoare după ultimele evoluţii, dar a subliniat că îşi cunoaşte foarte bine elevii şi că se aşteaptă la un reviriment.

„Într-adevăr, nu ne aflăm într-un moment bun. E un moment dificil, venim după o serie de eşecuri, la care nu ne aşteptam. Cu acest prilej vreau să le cer scuze tuturor suporterilor noştri, pentru că ştiu că sunt la fel de afectaţi ca şi noi. Sper să le aducem o bucurie în partida care urmează, cu FCSB. Cum toată lumea ştie, indiferent de poziţia din clasament a celor două echipe, întotdeauna va fi un derbi. Orice derbi cu FCSB, Dinamo aduc bucurie suporterilor dacă reuşim să le tranşăm în favoarea noastră. Acest moment dificil are un cumul de factori: parcursul nefericit din ultimele etape, faptul că se joacă din 3 în 3 zile, accidentările, apariţia oboselii fizice şi mentale. Dar vreau să subliniez că eu cunosc foarte bine grupul nostru de jucători şi spun că avem fotbalişti cu un caracter frumos. Mă bazez că acest lucru va fi decisiv pentru acest final de sezon. În momentele dificile caracterul trebuie să se vadă“, a declarat Dragoş Bon.

„Tunurile“, îndreptate spre FCSB, apoi spre Astra

Dragoş Bon a declarat că întreaga familie alb-albastră este concentrată acum pe meciul cu FCSB, nu pe finala Cupei României, de sâmbătă, contra Astrei. „Secundul“ lui Ouzounidis a mai punctat că se bucură enorm că lucrurile încep să revină la normal şi la meciul de sâmbătă, de la ora 20.30, de la Ploieşti vor fi în tribune şi suporterii Ştiinţei.

„Suntem cu toţii profesionişti, luăm fiecare meci în parte şi-l pregătim. Pentru noi este foarte importantă partida care urmează, pentru că este un derbi şi, după cum ştiţi, rezultatele pozitive aduc linişte şi contribuie la alte victorii. Deci trebuie să pregătim foarte bine meciul cu FCSB. Sper ca după joc să avem mult optimism pentru finala Cupei datorită rezultatului de la Giurgiu“, a spus Dragoş Bon.

„Este un moment pe care-l aşteptam de foarte mult timp (revenirea suporterilor pe stadion – n.r.), atât eu, cât şi întreg grupul de jucători. Suntem fericiţi că vom avea, din nou, suporterii în spate! Cum la ultima Cupă au reuşit să ne ducă spre trofeu sunt convins că aşa va fi şi pe data de 22 mai, la Ploieşti“, a completat antrenorul craiovean.

Liga 1, play-off, etapa 9:

Marţi, 18 mai – ora 20.30: FC Botoșani – CFR Cluj.
Miercuri, 19 mai – ora 21.30:
FCSB – „U“ Craiova.
Joi, 20 mai – ora 20.30:
Academica Clinceni – Sepsi Sf. Gheorghe.

Clasament: 1. CFR Cluj 48 puncte (golaveraj 12-5), 2. FCSB 45 (13-11), 3. Sepsi 37 (9-6), 4. „U“ Craiova 37 (8-11), 5. FC Botoşani 31 (13-16), 6. Academica Clinceni 29 (8-14).

Locul 1 din play-off participă în Liga Campionilor, iar locul 2 și 3 din play-off în Europa Conference League.
Locul 3 din play-off va juca baraj cu caștigatoarea barajului dintre locurile 1 si 2 din play-out pentru un loc în Europa Conference League.

Liga 1, play-out, etapa 9 (ultima):

Miercuri, 19 mai – 18.30: Gaz Metan Mediaș – Poli Iași, FC Voluntari – UTA Arad, FC Viitorul – Astra Giurgiu, Dinamo – Chindia Târgoviște, Hermannstadt – FC Argeş.

Clasament: 1. Chindia 35 (7-3), 2. Argeş 31 (10-6), 3. UTA 31 (7-9), 4. Dinamo 30 (11-8), 5. Viitorul 29 (8-4), 6. Mediaş 29 (11-8), 7. Voluntari 27 (6-7), 8. Astra 24 (6-11), 9. Hermanstadt 23 (5-9), 10. Iaşi 20 (5-11).

Locul 3 din play-off va juca baraj cu caștigatoarea barajului dintre locurile 1 si 2 din play-out pentru un loc în Europa Conference League.
Locurile 9 si 10 din play-out retrogradează direct. Locurile retrogradabile 7/8 din play-out joacă baraj cu locurile 3/4 din Liga 2.

Citeşte şi: „U“ Craiova II – Lupac 1-0 / Bogdan Vrăjitoarea: „Trebuie să fim atenţi în retur“

Exit mobile version