Acasă Sport Fotbal Mirel Rădoi, bun de cinste! Mihăilă, evoluție senzațională la meciul de debut!

Mirel Rădoi, bun de cinste! Mihăilă, evoluție senzațională la meciul de debut!

Foto: frf.ro

Naționala României s-a impus cu scorul de 3-2, joi seară, pe Arena Națională, în fața reprezentativei similare a Macedoniei de Nord. Partida a contat pentru prima etapă din Grupa J a preliminariilor Campionatului Mondial din 2022, găzduit de Qatar.

Tricolorii au deschis scorul destul de repede, prin Florinel Tănase. Acesta a înscris cu sânge rece, de la 14 metri, cu un șut pe lângă portar, la colțul din dreapta al porții (’28, 1-0). A fost primul gol marcat de căpitanul echipei FCSB în tricoul naționalei.

Valentin Mihăilă a debutat cu un gol de generic la naționala mare

Selecționerul Mirel Rădoi a surprins prin titularizarea lui Florin Coman în dauna lui Valentin Mihăilă, deși jucătorul Parmei traversează o perioadă foarte bună. Destinul a îndreptat însă lucrurile! Fostul atacant al Universității Craiova a intrat în joc destul de repede, în minutul 14. A fost introdus în locul lui Coman, după ce acesta a acuzat probleme medicale. Ca un făcut, tânărul fotbalist crescut în Bănie, aflat chiar la debutul la prima reprezentativă (!), a reușit să marcheze un gol superb. I-a demonstrat astfel lui Rădoi că este mai valoros decât Coman în momentul de față. A fost o pasă bună a lui Keșeru pe culoar pentru Mihăilă, Vali a alergat cu mingea la picior talonat de doi adversari și a șutat de la distanță la colțul din dreapta al porții (’50, 2-0).

Și nu a fost singura acțiune care l-a avut în prim plan pe Valentin Mihăilă, fostul fotbalist al Științei câștigându-și astfel respectul după acest prim contact cu prima reprezentativă.

Apărarea a fost de două ori făcută „mat“ la final

România nu a „înschis“ meciul la timp, iar somnolența jucătorilor din centrul defensivei a fost taxată de două ori de oaspeți. Macedonia de Nord a reintrat în joc după un gol marcat cu capul, de la 8 metri, de Ademi (’83, 2-1).

Nici nu s-au dezmeticit bine tricolorii, că au scos din nou mingea din plasă. De data asta după o dublă greșeală de marcaj, Chiricheș – Burcă, soldată cu rămânerea lui Trajkovski singur cu portarul la 12 metri. Macedoneanul a reușit să-l învingă pe Niță și totodată să-i uluiască pe români (’83, 2-2).

Ianis Hagi l-a salvat de Mirel Rădoi

România a revenit la cârma jocului, dar și în avantaj pe tabela de marcaj. Asta grație lui Ianis Hagi, care a înscris frumos, după un assist al lui Răzvan Marin (’86, 3-2).

Ca și în cazul primilor doi marcatori români, Ianis Hagi se află la primul gol în tricoul naționalei mari.

România: Niță – Ov. Popescu, Burcă, Chiricheș, Bancu – Marin, Stanciu (’76, Bicfalvi) – Man (’76, Maxim), Tănase (’76, I. Hagi), Fl. Coman (’14, Mihăilă) – Keșeru (’63, Pușcaș). Selecționer: Mirel Rădoi.

Macedonia de Nord: Dimitrievski – Bejtulai, Musliu, Ristevski (’88, Ibraimi) – Ristovski, Nikolov, Bardhi, Alioski – Elmas – Pandev (’78, Trajkovski), Nestorovski (’55, Stojanovski). Selecționer: Igor Angelovski.

Cartonașe galbene: Mihăilă ’41, Bancu ’59, Maxim ’90+2 / Nikolov ’36, Pandev ’45+1, Alioski ’72, Stojanovski ’89.

A arbitrat: Fabio Verissimo (Portugalia).

În celelalte meciuri ale grupei J s-au înregistrat următoarele rezultate: Germania – Islanda 3-0, Liechtenstein – Armenia 0-1.

Clasament: 1. Germania 3 puncte (golaveraj 3-0), 2. România 3 (3-2), 3. Armenia 3 (1-0), 4. Macedonia de Nord 0 (2-3), 5 Liechtenstein 0 (0-1), 6. Islanda 0 (0-3).

Etapa viitoare – duminică, 28 martie, ora 19.00: Armenia – Islanda; ora 21.45: Macedonia de Nord – Liechtenstein, România – Germania.

Citește și: Alb-albaştrii vor susţine un amical în compania Farului Constanţa

Exit mobile version