Acasă Sport Fotbal „U“ Craiova – Sepsi, 0-0 final. Gazonul s-a curățat, dar fotbal tot...

„U“ Craiova – Sepsi, 0-0 final. Gazonul s-a curățat, dar fotbal tot n-am jucat

Foto: Alex Vîrtosu

Astăzi, Universitatea Craiova nu a avut nicio șansă să obțină mai mult de un punct. Și asta nu doar din cauza vremii și a gazonului, ci și a jocului modest, în special în ofensivă. Am încheiat partida cu un singur șut pe poartă, cel al lui Cicâldău, iar acum am bifat cel de-al treilea meci consecutiv fără gol marcat. Dacă lipsa lui Koljic din atac se simte de la meci la meci, se pare că probleme au apărut și la mijlocul terenului, unde Nistor și Cicâldău nu doar că nu mai arată nimic pe teren, dar au și scăzut nivelul de joc, iar partea de „creație“ a Craiovei este „în aer“. Va urma un nou meci greu, la Giurgiu, iar schimbările ar trebui să apară cât mai rapid, începând de la atitudinte, până la, de ce nu, noi întăriri.

Final: „U“ Craiova – Sepsi 0-0.

min. 90+1: Fofana a luat două galbene la aceeași fază și a fost eliminat. Acesta l-a faultat pe Baiaram în prima fază, apoi a comentat la adresa arbitrului.

S-au arătat 4 minute de prelungiri.

min. 90: A ieșit și Vașvari de la Sepsi și a intrat Digliannidis.

min. 86: Bajrovic a jucat doar câteva minute pentru Sepsi, pentru că a fost și înlocuit de Kovacs.

min. 84: Dublă schimbare la Craiova. Baiaram și Mateiu au intrat în locul lui Ofosu și Cicâldău.

min. 79: Screciu a văzut direct cartonașul roșu după o intrare imprudentă. Universitatea are probleme pe final de meci.

min. 72: Vașvari a trimis un șut pe jos de la peste 25 de metri, iar Pigliacelli a respins în corner. Terenul a fost curățat, dar noi tot modest jucăm!

min. 63: Nistor a fost înlocuit la Craiova cu Mihai Căpățînă.

min. 61: A venit și prima ocazie importantă a Universității! Ivan a centrat bine pentru Cicâldău, al cărui șut a fost respins în corner de Niczuly.

min. 59: A treia schimbare la Sepsi. Bajrovic i-a luat locul lui Fulop.

min. 56: Încă o șansă pentru Sepsi! Nouvier nu a știut cum să îi ia fața lui Cicâldău, iar mingea centrată de Golofca s-a dus în out.

min. 53: Sepsi insistă în atac și cu fundașul Florin Ștefan, care a trimis un șut frumos, puțin peste poarta lui Pigliacelli. Craiova nu există momentan!

min. 51: Screciu și Golofca au primit un cartonaș galben în decurs de un minut.

min. 48: Acțiune periculoasă a lui Golofca, dar centrarea sa a fost respinsă în corner de Constantin.

Zăpada a fost îndepărtată în totalitate de pe gazon, deci s-ar putea să vedem ceva mai mult fotbal în ultimele 45 de minute.

min. 46: O schimbare la Craiova și două la Sepsi s-au efectuat la pauză. Ivan a intrat în locul lui Bărbuț, la olteni, în timp ce la formația oaspete au fost schimbați Petrila și Achachbar, luându-le locul Nouvier și Golofca.

Partida s-a reluat.

Pauză: „U“ Craiova – Sepsi 0-0

Foto: Alex Vîrtosu
Foto: Alex Vîrtosu

De la margine s-au arătat 4 minute de prelungire!

min. 45: Intensitatea meciului a crescut pe final de repriză. Ofosu a luat o acțiune pe cont propriu, a trecut de câțiva jucători, dar șutul său abia a ajuns la poarta lui Niczuly.

min. 43: Prima mare ocazie a meciului îi revine lui Sepsi. Fofana a trimis cu capul periculos spre poarta Craiovei, dar Pigliacelli a fost atent și a respins in extremis.

min. 42: Primul cartonaș galben al meciului îl primește Vlădoiu, pentru un fault cu talpa în față.

min. 38: Vlădoiu a trimis un șut de la peste 25 de metri, mult pe lângă poarta adversă. Cel puțin am văzut un șut!!

min. 35: Încă 10 minut din prima repriză, iar scorul este același pe care îl știm cu toții, 0-0. Craiova a început să paseze mai mult, să aibă controlul „balonului“, dar ocaziile la poartă lipsesc în totalitate.

min. 28: Aproape o ocazie pentru Sepsi. Centrarea șutată a lui Aganovic nu a ajuns la niciun coechipier, iar oltenii au îndepărtat pericolul.

min. 18: Deja ne apropiem de minutul 20 și nu avem nimic notabil în Bănie. Starea deplorabilă a gazonului influențează vizibil jocul, iar cele două formații nu riscă nimic momentan.

min. 8: Terenul acoperit cu zăpadă îngreunează și jocul. Până în minutul 8, cele două formații plimbă mingea la mijlocul terenului, fără a pune presiune în atac.

Sistemul de incalzire al stadionului functionează și asigură caldura optimă la rădăcina ierbii. Asta înseamnă că zăpada se topeste încet, cu trecerea timpului.

Partida a început.

Update: Cu o oră înainte de startul meciului, pe gazonul stadionului „Ion Oblemenco“ s-a așternut un strat destul de gros de zăpadă. Vom reveni cu amănunte legate de situația partidei din Bănie.

Foto: Alex Vîrtosu
Foto: Alex Vîrtosu
Foto: Alex Vîrtosu
Foto: Alex Vîrtosu

„U“ Craiova întâlneşte astăzi, de la ora 19.45, pe stadionul „Ion Oblemenco“, pe Sepsi Sf. Gheorghe. Meciul contează pentru etapa a 16-a din Liga 1, iar GdS vă va ţine la curent cu evoluţia scorului şi cu momentele importante ale meciului.

Echipele de start:

„U“ Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Bălașa, Constantin, Bancu – Nistor, Screciu, Cicâldău – Ofosu, Mamut Bărbuț. Antrenor: Corneliu Papură.
Rezerve: Popescu – Vătăjelu, Mitran, Papp, Mateiu, Căpățînă, Cîmpanu, Baiaram, Ivan.

Sepsi: Niczuly – Csiszer, Bouhenna, Mitrea, Ștefan – Vașvari, Fofana, Aganovic – Achachbar, Petrilă, Fulop. Antrenor: Leo Grozavu.
Rezerve: Fernandez – Bajrovic, Nouvier, Andrezly, Golofca, Kovacs, Ștefănescu, Deligiannidis, Tincu.

Partida va fi arbitrată de de Istvan Kovacs (Carei). Acesta va fi ajutat de asistenţii Ovidiu Artene (Vaslui) și Mihai Marius Marica (Bistrița). Al patrulea oficial a fost numit Horia Gabriel Mladinovici (București).

Date statistice:

Universitatea Craiova a pierdut trei din precedentele patru meciuri jucate acasă (0-1 cu Academica, 0-1 cu Chindia, 0-2 cu FCSB), singurul succes fiind cu Gaz Metan (3-1, pe 7 decembrie 2020).

Patru victorii, trei remize şi doar o înfrângere (31 octombrie, Academica – Sepsi OSK 2-0) au înregistrat covăsnenii pe teren advers în ediţia curentă.

12 dintre cele 19 goluri marcate de olteni au fost reuşite în prima repriză.

Sepsi OSK este echipa cu cele mai multe goluri marcate în urma unor şuturi expediate din afara careului mare – 7 goluri.

Universitatea Craiova are a doua cea mai bună apărare din campionat, doar nouă goluri primite, dintre care șase pe teren propriu.

Covăsnenii au primit cel puţin un gol în șase din precedentele șapte deplasări din campionat.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de nouă ori în principala competiţie internă, de cinci ori au câştigat craiovenii, de trei ori s-a impus Sepsi OSK, în timp ce un meci s-a terminat la egalitate.

Prima confruntare a avut loc pe 19 septembrie 2017, Sepsi OSK – Universitatea Craiova 2-3. Acesta a fost şi jocul cu cele mai multe reuşite.

Unicul rezultat de egalitate s-a înregistrat pe 9 noiembrie 2018, Universitatea Craiova – Sepsi OSK 1-1.

Un singur succes au bifat covăsnenii pe teren advers, în chiar ultima deplasare la Craiova, 1-0 pe 11 august 2019.

Cea mai recentă întâlnire directă din campionat: 22 august 2020, Sepsi OSK – Universitatea Craiova 0-1, gol înscris de Elvir Koljic.

Liga 1 – Etapa a 16-a:

Marți, 12 ianuarie: Gaz Metan Mediaș – FC Voluntari 2-0, ora 19.45: „U“ Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe.
Miercuri, 13 ianuarie – ora 17.00: Chindia Târgoviște – Poli Iași, ora 19.00: AFC Hermannstadt – Dinamo.
Joi, 14 ianuarie – ora 17.00: FC Botoșani – FC Argeș, ora 20.00: CFR Cluj – Academica Clinceni.
Vineri, 15 ianuarie – ora 17.00: UTA Arad – FC Viitorul, ora 20.00: FCSB – Astra Giurgiu.

Clasament:

1.FCSB 34 puncte (golaveraj 37-15)
2.„U“ Craiova 32 (19-9)
3.CFR Cluj 31 (18-6)
4.Sepsi 27 (24-13)
5.Clinceni 25 (16-10)
6.Viitorul 20 (21-20)
7.Chindia 20 (12-12)
8.Mediaș 19 (21-26)
9.Botoșani 18 (21-22)
10.UTA 17 (13-25)
11.Astra 16 (21-21)
12.Dinamo 16 (18-18)
13.Voluntari 15 (20-27)
14.Hermannstadt 15 (17-23)
15.Iași 14 (14-35)
16.Argeș 11 (14-24)

Citește și: Liga 1 | Corneliu Papură, „urecheat“ de Comisia de Disciplină. Nici Marius Croitoru nu a scăpat!

Exit mobile version