Acasă Sport Fotbal U21 / Finlanda – România 1-3 final. „Vikingul” Mihăilă a „cucerit” nordul

U21 / Finlanda – România 1-3 final. „Vikingul” Mihăilă a „cucerit” nordul

Naționala U21 a României a obținut o victorie importantă, vineri seară, în deplasarea din Finlanda. Tricolorii lui Mutu au învins cu scorul de 3-1 și astfel fostul atacant al naționalei de seniori a debutat cu dreptul din postura de selecționer.

Golurile tricolorilor au fost reușite de Olaru (21), Mihăilă (57) și Ciobanu (84). Pentru Finlanda a punctat Soisalo (24).

În urma acestui succes, România are 13 puncte și se apropie la doar trei lungimi de Danemarca, care a remizat pe teren propriu cu Ucraina, scor 1-1.

Final: Finlanda U21 – România U21 1-3.

min. 89: Mățan și Drăgușin au intrat pentru România. Mihăilă și Pașcanu au părăsit terenul.

min. 84: GOOOOOLLL ROMÂNIAAAA!!! Ciobanu alungă orice emoție după ce înscrie, superb, de la aproximativ 16 metri. De remarcat gestul lui Mihăilă, care i-a lăsat inteligent mingea.

min. 80: Două schimbări și la Finlanda. Ylatupa și Oksanen au intrat, Kallman și Lingman au părăsit terenul.

min. 78: Denis Man, aproape din nou de gol. Șutul acestuia, din centrul careului advers, a fost blocat, iar mingea s-a dus pe lângă poartă.

min. 74: Vlad se evidențiază din nou cu o paradă spectaculoasă la șutul lui Haukioja. România rămâne în avantaj.

O veste bună pentru România. Ucraina a deschis scorul în Danemarca, iar acum tricolorii se apropie la doar două puncte de primul loc.

După golul marcat de Mihăilă, „tricolorii” s-au mai retras și se pare că așteaptă finalul meciului. Contraatacurile par să fie principalele atuuri ale noastre în ultimele 20 de minute.

min. 64: Man a fost foarte aproape de gol. Atacantul de la FCSB a trimis în diagonală, din careul advers, puțin pe lângă poarta lui Jaaskelainen.

min. 60: Itu îl înlocuiește pe Olaru, la România.

min. 57: GOOOOOL ROMÂNIAA!! Cine altul decât Valentin Mihăilăăăă! Craioveanul a înscris superb, cu un lob peste Jaaskelainen.

Primul eveniment important în partea a doua a meciului a fost o înlocuire în tabăra României. Ganea a fost schimbat cu Costache.

Partida s-a reluat.

Prima parte de la Turku a fost una extrem de echilibrată. Cele două formații au avut oportunitățile lor de gol, dar trebuie evidențiat portarul nostru, Vlad, care a avut două intervenții decisive. Românii trebuie să forțeze victoria după pauză, pentru a mai spera la primul loc în grupă.

Pauză: Finlanda U21 – România U21 1-1.

Ultimele 10 minute ale primei reprize au fost modeste, iar la pauză s-a intrat la egalitate, scor 1-1.

min. 35: Ganea a trimis din unghi, spre poarta adversă, dar Jaaskelainen a prins în doi timpi.

min. 30: Kairinen a trimis un șut frumos de la distanță, dar mingea s-a dus puțin peste poarta lui Vlad.

min. 24: Finlanda restabilește egalitatea. Soisalo a trimis un șut bine plasat, iar Vlad nu a avut replică. Gazdele au egalat rapid.

min. 21: GOOOOOOLL Româniaaa! Dariu Olaru a luat o acțiune pe cont propriu și a finalizat de la aproximativ 16 metri, cu un șut la firul ierbii. Finlanda U21 – România U21 0-1.

min. 19: Până în acest momentt, Vlad este cel mai bun jucător de pe teren din echipa tricolorilor. Acesta a avut o nouă intervenție salvatoare la o lovitură de cap a lui Hyvarinen. 3-1 la ocazii pentru nordici.

min. 16: Vine și prima oportunitate de gol pentru România. Atacantul celor de la FCSB, Dennis Man, a scăpat aproape singur pe partea dreaptă, dar șutul său la firul ierbii a fost reținut de portar.

min. 13: Finlanda domină, iar Lingman a trimis un șut periculos, care a lovit bara din stânga a porții noastre. Rămâne 0-0.

min. 12: Prima mare ocazie a meciului o au gazdele. Andrei Vlad a respins spectaculos, cu o mână, șutul la vinclu trimis de Kairinen.

10 minute s-au scurs din meciul de la Turku, iar cele două echipe încă nu și-au creat ocazii de gol.

min. 4: Finlanda are inițiativa în primele minute de joc.

A început partida.

Naționala U21 a României va disputa astăzi, 4 septembrie, în deplasare, o partidă contra reprezentantei Finlandei U21, într-un meci contând pentru grupa 8 din campania de calificare la EURO U21. Meciul din această seară va începe la ora 19.00 și reprezintă meciul de debut pentru Adrian Mutu pe banca naționalei U21.

Echipele de start:

Finlanda: Jaaskelainen – Soisalo, Hyvarinen, Halme, Tihi, Haukioja – Valakari, Lingman, Kairinen, Assehnoun – Kallman. Antrenor: Juha Malinen
Rezerve: Leisahti – Oksanen, Ylatupa, Vertainen, Vainionpaa, Stavitski, A. Maenpaa, N. Manepaa, Atakayi.

România: Vlad – Haruț, Pașcanu, Ghiță, Boboc – Olaru, Marin, Ciobanu – Man, Ganea, Mihăilă. Antrenor: Adrian Mutu.
Rezerve: Axinte – Opruț, Itu, Moruțan, Mățan, Drăgușin, Cîmpanu, Rațiu, V. Costache.

GdS vă va ține la curent cu cele mai importante evenimente din timpul jocului, dar și cu evoluția scorului.

Pentru duelul din Finlanda a fost desemnată o brigadă din Grecia. Anastasios Papapetrou va oficia de la centru partida din această seară și va fi ajutat de la margine de Tryfon Petropoulos şi Iordanis Aptosoglou. Al patrulea oficial va fi Agelos Evangelou.

Teste negative, să trecem la treabă

„Tricolorii mici” au primit o veste importantă înaintea meciului cu Finlanda U21. Testele pentru coronavirus au ieșit negative, astfel că jucătorii naționalei au cale liberă către Malta.

Vești bune de pe frontul de vest! Delegația U21 a primit rezultatele testelor efectuate joi dimineață, la hotelul din Turku, rezultate necesare pentru intrarea în Malta. Toți membrii delegației au rezultate negative!”, a fost anunțul publicat de FRF pe site-ul oficial.

Informaţii utile:

Duelul din Finlanda va reprezenta debutul ca selecţioner al naționalei de tineret al lui Adrian Mutu. Presiunea pe Mutu este una fantastică, având în vedere rezultatele fantastice și nivelul la care a ajuns reprezentativa U21 a României sub comanda lui Mirel Rădoi.

Selecționata de tineret a României se află după cinci etape pe locul 2 cu 10 puncte, la cinci puncte de liderul Danemarca și cu trei peste Finlanda. În acest context, miza celor trei puncte puse în joc este uriașă având în vedere că la EURO 2021 se vor califica cele nouă câștigătoare ale grupelor și cele mai bune cinci locuri doi. 

Cu o victorie pe „Veritas Stadion” din Turku, reprezentativa României ar lua o opțiune importantă la clasarea pe unul din primele două locuri ale clasamentului și poate spera, totodată, la calificarea de pe poziția secundă, în cazul în care nu va reuși să treacă peste reprezentativa Danemarcei.

Clasament:

EchipăMeciuriVictoriiEgaluriÎnfrângeriPuncte
1. Danemarca550015
2. România531110
3. Finlanda5127
4. Ucraina103
5. Irlanda de Nord 5033
6. Malta    40131

Citeşte şi: Mirel Rădoi şi tricolorii atacă Liga Naţiunilor cu optimism

Exit mobile version