Acasă Sport Fotbal Universitatea Craiova – CFR Cluj 1-3 / Și titlul e la ei…...

Universitatea Craiova – CFR Cluj 1-3 / Și titlul e la ei… Ne-a lipsit curajul!

Dan Nistor a marcat un gol superb (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Visul „leilor“ s-a spulberat! Universitatea Craiova nu a reușit să devină campioana României, pentru că i-a lipsit curajul! Știința a pierdut clar, scor 1-3, partida susținută în această seară, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în fața echipei CFR Cluj.

Alb-albaștrii au deschis scorul rapid, prin Dan Nistor, care l-a executat pe Arlauskis cu un șut de la 18 metri, la colțul din stânga al porții (’10, 1-0).

Ardelenii au presat continuu și au reușit să marcheze în stilul lor clasic. A fost o centrare înaltă, de pe dreapta, de la Deac, iar Vinicius s-a înălțat cu un cap peste Stephane Acka și a trimis la colțul din stânga (’36, 1-1).

Oltenii au fost aproape de un nou gol în minutul 38, când Nistor a scăpat pe centru, a trimis pe lângă portar, dar mingea a trecut la o palmă de butul din dreapta.

Replica oaspeților a fost pe măsură, Rondon l-a pus la încercare pe Pigliacelli, dar Mirko a scos extraordinar (’45+3).

Boli ne-a băgat în „boală“, Deac ne-a pus capac

Universitatea Craiova a început prost repriza secundă și s-a văzut condusă pe tabelă în minutul 56. A fost o fază care nu anunța nimic: o centrare „plouată“ a lui Deac, tratată superficial de apărarea olteană, iar Boli, nemarcat, a reluat cu capul imparabil (’56, 1-2).

Bergodi l-a înlocuit pe Bărbuț cu Ivan, dar atacurile mai periculoase au venit de pe stânga, din combinațiile lui Vătăjelu cu Mihăilă, ultimul fiind destul de neinspirat în acest joc.

Universitatea Craiova s-a văzut depășită din nou în minutul 77, când Deac a transformat o lovitură de pedeapsă, dictată după un fault al lui Cosic (’77, 1-3).

Alb-albaștrii nu s-au resemnat, au încercat să reintre în joc, dar toate eforturile făcute de Nistor și colegii săi au fost în zadar.

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Cosic, Acka, Vătăjelu – Nistor, Mateiu (’75, Ivanov), Cicâldău – Bărbuț (’59, Ivan), Koljic, Mihăilă (’75, Baiaram). Antrenor: Cristiano Bergodi.

CFR Cluj: Arlauskis – Burcă, Vinicius, Boli, Camora – Itu (’65, Costache), Bordeianu (’85, Aurelio), Deac – Omrani (’85, Pereira), Rondon (’65, Hoban), Joca (‘7, Chipciu). Antrenor: Dan Petrescu.

Cartonașe galbene: Nistor ’58, Cosic ’75 / Chipciu ’41, Pereira ’90+1.

Au arbitrat: Ovidiu Hațegan – Octavian Șovre, Vasile Marinescu; Radu Petrescu.

CFR Cluj și-a adjudecat un nou titlu de campioană, iar Universității Craiova nu-i rămâne decât să încerce și anul următor să pună capăt lungului șir de nereușite. Până atunci, Cristiano Bergodi și elevii săi sunt vicecampionii României și merită felicitările noastre. Capul sus, băieți, lupta continuă!

Citește și: Universitatea Craiova – CFR Cluj, live scor

Exit mobile version