Acasă Sport Fotbal FCSB – CFR Cluj, 0-2 final. Ardelenii rămân în joc înainte de...

FCSB – CFR Cluj, 0-2 final. Ardelenii rămân în joc înainte de „șocul” din Bănie

Foto: lpf.ro

CFR Cluj s-a chinuit mai bine de 85 de minute pentru a obține toate cele trei puncte pe terenul formației lui Toni Petrea, FCSB. Ardelenii s-au impus cu scorul de 2-0 grația unor goluri reușite în minutele de final ale partidei de către Susic (86) și Itu (88).

În urma acestui rezultat, CFR Cluj a trecut pe primul loc în clasament, cu 46 de puncte și cu un meci în plus față de Universitatea Craiova. Duelul de luni, din Bănie, dintre „Știința” și CFR Cluj va fi decisiv pentru titlul din acest sezon.

Final: FCSB – CFR Cluj 0-2.

min. 88: Gol CFR Cluj: Vlad greșește la șutul lui Itu, iar CFR dublează avantajul.

min. 86: Gol CFR Cluj. Susic lovește mingea cu capul din mijlocul careului advers, iar aceasta se scurge în poarta lui Vlad.

20 de minute au mai rămas din partida de pe Arnea Națională. Remiza ar fi una foarte bună pentru Universitatea Craiova, care ar avea mai multe variante de scor în ultima etapă pentru a deveni campioană.

min. 64: CFR Cluj mai ratează o ocazie importantă. Hoban a trimis cu capul pe lângă poarta lui Vlad din doar câțiva metri, iar tabela rămâne intactă.

min. 63: Triplă schimbare la CFR. Rondon și Pereira i-au înlocuit pe Omrani și Aurelio, în timp ce Itu a făcut schimbul cu Costache.

min. 61: Cristi Dumitru a tras primul șut la poarta lui CFR astăzi. Arlauskis a respins în lateral, iar faza s-a „răcit”.

min. 46: Petrea mai introduce încă doi juniori în teren și se pare că rezultatul din această seară nu îi interesează prea mult pe cei de la FCSB. Pandele și Pantea au intrat în locul lui Moruțan și Crețu.

Partida a fost reluată.

În afară de acea dublă ocazie a clujenilor din minutul 33, când Burcă a trimis mingea în transversală, meciul de la București nu a oferit mai nimic. FCSB a fost inexistentă în primele 45 de minute, în timp ce trupa lui Petrescu a atacat în gol, fără a pune prea mari probleme la poarta lui Vlad.

FCSB – CFR Cluj 0-0 pauză

min. 41: Ne apropiem de pauză, iar fotbalul se lasă în continuare așteptat la București. Cele două echipe se luptă doar la mijlocul terenului, cu un plus pentru gruparea din Ardeal

min. 33: Ce ocazie ratează CFR. În urma unui corner, ardelenii au irosit o dublă șansă de a marca. Mai mult de atât, Burcă a lovit și bara, cu o lovitură de cap de la aproximativ 11 metri.

20 de minute s-au scurs până acum în partida de pe Arena Națională, iar FCSB pare că nu poate ajunge astăzi la poarta lui Arlauskis. Trupa lui Dan Petrescu a controlat până în acest moment meciul, fiind și nevoită să obțină și toate punctele puse în joc.

min. 12. Gaură mare în apărarea lui FCSB, dar Costache nu profită și trage direct în Vlad. Rămâne 0-0.

min. 8: Meciul nu începe cu faze de poartă, ci cu o schimbare. Chipciu îl înlocuiește pe Joca la CFR Cluj.

A început partida.

După ce partida dintre Astra Giurgiu și Universitatea Craiova s-a amânat pentru a treia oară din cauza numărului de infectări din tabăra gazdelor, meciul dintre FCSB și CFR Cluj a fost reprogramat cu 15 minute mai devreme. Astfel, derbiul de pe Arena Națională se va disputa astăzi, de la ora 21.30.

Se pare că nici în jocul cu CFR Cluj nu își fac apariția în primul 11 jucătorii de bază ai formației bucureștene. Atât Man, Coman, cât și Tănase sunt doar rezerve în acest meci.

O victorie a lui FCSB în fața ardelenior ar aduce mare bucurie în tabăra Craiovei, care ar putea fi campioană chiar înainte de meciul direct din ultima etapă. Doar că, nemaijucându-se meciul de la Astra, situația din play-off-ul Ligii 1 este momentan incertă.

Echipele de start:

FCSB: Vlad – Crețu, Cristea, Miron, Panțîru – Moruțan, Perianu, Vînă – Nită, Istrate, Dumitru. Antrenor: Toni Petrea.
Rezerve: Udrea – Coman, Tănase, Petre, Popescu, Pantea, Pandele, Man.

CFR Cluj: Arlauskis – Susic, Burcă, Cestor, Camora – Aurelio, Hoban, Deac – Joca, Omrani, Costache. Antrenor: Valeriu Bordeianu.
Rezerve: Rus – Vinicius, Itu, Bordeianu, Chipciu, Pereira, Golofca, Ciobotariu, Rondon.

Înaintea acestei confruntări, clasamentul play-off-ului se prezintă astfel:

1.„U“ Craiova 44 puncte (golaveraj 16-11)
2.CFR Cluj 43 (12-6)
3.Astra Giurgiu 33 (12-8)
4.FCSB 31 (13-12)
5.FC Botoșani 29 (6-11)
6.Gaz Metan 25 (4-15)

Confruntarea de la București va fi arbitrată de o brigadă compusă din centralul Istvan Kovacs, asistenţii Vasile Marinescu, Ovidiu Artene şi rezerva Cătălin Popa.

GdS vă va ţine la curent cu evoluţia scorului şi cu momentele importante din meci.

Date statistice:

Doar o înfrângere au suferit bucureştenii în ultimele 12 meciuri disputate în campionat pe teren propriu, 1-3 cu Astra (23 noiembrie 2019).În rest au cinci victorii şi șase rezultate de egalitate.

Gruparea roş-albastră a înscris cel puţin un gol în 13 dintre cele 16 partide jucate în campionatul actual din postura de gazde.

8 decembrie 2019, FC Botoşani – CFR 2-1 a fost singura partidă pierdută de clujeni în precedentele nouă deplasări din Liga 1, interval în care au mai înregistrat trei succese şi cinci remize.

Trupa antrenată de Dan Petrescu a bifat  în acest sezon șapte meciuri fără gol primit în deplasare.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 57 de ori în principala competiţie internă, de 21 de ori au câştigat bucureştenii, de 14 ori s-au impus clujenii, iar alte 22 de jocuri s-au terminat la egalitate.

Citește și: Liga 1 / LPF a făcut programările. Vezi când se joacă „U“ Craiova – CFR Cluj!

Exit mobile version