Acasă Sport Fotbal Burleanu, despre Liga 1: „Am foarte mari îndoieli că se mai poate...

Burleanu, despre Liga 1: „Am foarte mari îndoieli că se mai poate încheia pe teren“

Răzvan Burleanu dezamăgeşte iubitorii fotbalului din Româ nia (Foto: prosport.ro)
Răzvan Burleanu dezamăgeşte iubitorii fotbalului din Româ nia (Foto: prosport.ro)

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a afirmat astăzi că Liga 1 se află în mare pericol de a nu se mai încheia pe teren. Motivul ar fi, evident, numărul mare de cazuri de Covid-19 în rândul echipelor.

„Ne-am dorit ca orice competiție sportivă să poată să își desemneze câștigătorii pe teren. În momentul de față am mari îndoieli că sezonul actual din Liga 1 se va încheia pe teren, luând în calcul aceste cazuri pe care le avem și care cresc de la zi la zi. Am foarte mari îndoieli că această competiție se mai poate încheia pe teren fără ca integritate sportivă a competiției să nu aibă de suferit, fără ca sănătatea și integritatea jucătorilor să nu aibă de suferit. A fost o discuție cu secretarul general adjunct al UEFA. Noi știm foarte bine că termenele nu se pot negocia la UEFA“, a declarat Răzvan Burleanu, la evenimentul de prezentare a echipamentului lotului olimpic al României pentru Jocurile Olimpice de la Tokio programate în 2021.

Burleanu arată cu degetul LPF-ul

„Am solicitat, în repetate rânduri, Ligii Profesioniste de Fotbal și cluburilor din Liga 1 să se întrunească într-o adunare generală și să stabilească scenariile pentru orice situație. De aceea avem, în acest moment, această incertitudine. Nimeni nu știe în momentul de față cine va fi campioană dacă se va opri campionatul, cine va merge în Liga Campionilor și Europa League sau cine va retrograda. LPF și cluburile trebuie să decidă acest lucru, doar că acum vor fi foarte multe cluburi nemulțumite”, a mai spus Răzvan Burleanu, care atenţionează cluburile că riscă amenzi pentru faptul că nu au respectat protocolul medical.

Răzvan Burleanu a fost prezent, astăzi, la Complexul Olimpic Sydney 2000 din Izvorani. El a participat la festivitatea de prezentare a echipamentului echipei olimpice pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo şi al Adunarea Generală a COSR.

Citeşte şi: UEFA spune clar: ai, n-ai Covid-19, termini competiţia!

Exit mobile version