Acasă Sport Fotbal FRF nu a ţinut cont de solicitarea Craiovei. Finala Cupei se joacă...

FRF nu a ţinut cont de solicitarea Craiovei. Finala Cupei se joacă tot pe 22 iulie!

FRF și LPF au decis să mențină data de 22 iulie pentru finala Cupei României, după ce Universitatea Craiova solicitase ca întâlnirea din Sepsi şi FCSB să fie amânată. Cele două foruri au motivat că o amânare pentru 29 iulie, așa cum au solicitat oficialii Ştiinţei, ar putea pune în pericol calendarul competițional.

Atât FRF, cât şi LPF se tem că pot exista noi cazuri de COVID-19, care să o oblige pe FRF să amâne din nou finala. Câștigătoarea Cupei României trebuie desemnată până la data de 3 august, atunci când UEFA solicită să primească numele echipelor calificate în cupele europene.

„Ieri am avut o întâlnire cu reprezentații FRF pentru a discuta despre calendarul Ligii 1 și al Cupei României, din sezonul următor. Finala Cupei României din acest sezon va rămâne programată pentru 22 iulie, tocmai pentru a se evita posibila situație în care vor apărea noi cazuri cazuri de COVID-19. În cazul acela, ar fi trebuit să mutăm finala după data de 3 august, iar, după cum știți, aceea este data în care trebuie să comunicăm la UEFA echipele calificate în cupele europene“, a explicat Justin Ștefan, la Pro X.

Finala Cupei României se dispută la Ploiești, miercuri, 22 iulie, de la ora 20.00

În comunicatul remis FRF, oficialii oltenilor s-au referit la lupta dintre FCSB și FC Botoșani pentru Europa.
„În cazul unui succes al FCSB în finala Cupei României, atât FCSB cât și FC Botoșani ar avea asigurată prezența în viiitorul sezon al cupelor europene cu două etape înainte de final“, se arată în comunicatul Craiovei.

Nemulțumirea Ştiinţei este că în penultima etapă de campionat CFR Cluj va juca cu FC Botoșani, echipă care la acel moment ar avea obiectivul îndeplinit. Tocmai de aceea, conducerea oltenilor a cerut FRF amânarea finalei Cupei României până după terminarea play-off-ului.

Citeşte şi: Juventus a gâfâit rău pentru un punct cu Sassuolo. Şi Lazio a bătut pasul pe loc

Exit mobile version