Acasă Sport Fotbal EXCLUSIV / Totul despre „înghețarea“ sezonului 2019/2020 de la Liga a III-a

EXCLUSIV / Totul despre „înghețarea“ sezonului 2019/2020 de la Liga a III-a

Florin Spânu, președintele formației CSO Filiași și totodată unul dintre reprezentanții Ligii a III-a în Comitetul Executiv al FRF, a explicat cu lux de amănunte hotărârile luate joi, în urma video conferinței susținute de federație cu membrii afiliați, privind viitorul eșalonului trei.

GdS: Se pare că se dorește „înghețarea“ sezonului, iar soluția FRF pare să fie pe placul majorității…

Florin Spânu: Da! Propunerea venită din partea FRF a fost primită cu brațele deschise de către membrii afiliați. Din numărul total de participanți la video conferință au fost de acord 95% pentru următorul secenariu: promovarea primei echipe, să nu se retrogradeze, iar seriile să se mărească de la 16 echipe, la 18.

GdS: Haideți să detaliem, ca să fie totul foarte clar.

Florin Spânu: Înghețarea sezonului 2019/2020 înseamnă că nu va retrograda nicio echipă. Din Liga a III-a, în Liga a II-a, vor promova 5 formații. Vor merge echipele de pe locul 1 din fiecare serie. Dacă diferența dintre locul 1 și locul 2 este egală sau mai mică de 3 puncte se va susține un baraj în dublă manșă. S-au opus echipele Foresta Suceava, care este la 7 puncte în spatele liderului Aerostar Bacău, Spartac București, care era la egalitate de puncte cu CSM Slatina și de Comuna Recea, care este pe primul loc, la 3 puncte în fața echipei din Baia Mare. Jocurile de baraj sunt preconizate să se desfășoare la sfârșitul lunii iunie, în aceeași perioadă în care se va susține și barajul de Liga a II-a pentru Liga I.

Barajul de la Liga a IV-a va fi susținut în 3 echipe

GdS: Cum va fi promovarea în Liga a III-a?

Florin Spânu: Vor promova în Liga a III-a, din Liga a IV-a, 14 câștigătoare ale unui baraj în 3 (14 x 3 = 42 echipe). Barajele se vor stabili prin tragere la sorți și se preconizează să se joace la sfârșitul lunii iulie. Vor fi 90 de echipe la startul noului sezon. 72 sunt cele rămase din ediția asta, 3 echipe vin din Liga a II-a, plus 14 formații promovate din Liga a IV-a, după baraj. O echipă va activa printr-o procedură stabilită pe parcurs de FRF. Mi se pare o propunere foarte bună! De fapt, întotdeauna FRF a luat deciziile cele mai bune pentru noi, cei din Liga a III-a.

GdS: Când se validează propunerea FRF?

Florin Spânu: Noi am rugat administrația FRF ca această propunere să fie adoptată cât mai repede ca să știm ce avem de făcut în continuare. Asta pentru că înțelegerile cu jucătorii expiră la 30 iunie, trebuie să întocmim contractele cu fotbaliștii de care avem nevoie și de a pregăti foarte bine următorul sezon.

GdS: S-a înaintat o dată-reper privind începerea noului sezon?

Florin Spânu: Nu s-a vorbit de nicio dată privind începerea noului sezon. Așteptăm să vedem ce decide Guvernul, MTS-ul și, bineînțeles, Ministerul Sănătății referitor la perioada următoare.

Jucătorii aflați sub contract vor primi în continuare salariile

GdS: Ce se întâmplă cu jucătorii aflați sub contract? Își primesc salariile pe perioada înțelegerii?

Florin Spânu: Da, jucătorii își vor primii salariile pe perioada contractului. Nu sunt probleme. Știm foarte bine că avem acea indemnizație dată de Guvern, cu 15 zile din luna martie și luna aprilie întreagă, cu 75%. FRF a făcut demersurile ca și după 15 mai să se acorde această indemnizație.

GdS: Acum, că totul s-a limpezit, ați avut emoții că se putea lua altă decizie și astfel CSO Filiași să nu scape de retrogradare? Din punct de vedere sportiv formaserăți pentru retur o echipă foarte bună…

Florin Spânu: Am scăpat de retrogradare și pot să spun că a fost o perioadă foarte grea. În această lună de zile toată lumea a stat ca pe ace, pentru că nu se știa ce scenariu va fi pus în aplicare. Până la urmă, propunerea asta, care nu a fost încă validată, a fost îmbrățișată într-un număr covârșitor de către membrii afiliați. Eu spun că și dacă se juca returul rămâneam în Liga a III-a la ce echipă aveam. Ce ne va rezerva viitorul vom vedea.

Citește și: „U“ Craiova / Cin’ să fie în locul lui Papură, la comandă, în Bănie?

Exit mobile version