Acasă Sport Fotbal FIFPro cere ca fotbalul să se reia doar „atunci când va fi...

FIFPro cere ca fotbalul să se reia doar „atunci când va fi sigur“

Secretarul general al Sindicatului mondial al jucătorilor (FIFPro), Jonas Baer-Hoffman, a afirmat că fotbalul ar trebui să se reia doar „atunci când va fi cu adevărat sigur“. A punctat că nu trebuie „reactivat“ în „două sau patru săptămâni“, avertizând că o forţare a lucrurilor ar pune în pericol sănătatea fotbaliştilor.

„Cel mai rău lucru care se poate întâmpla este ca cineva să revină prea repede şi să trebuiască să se oprească pentru că generează un pericol pentru jucători şi oferă un exemplu rău pentru societate, iar apoi va fi oprit pentru mai mult timp. De aceea este esenţial să lucrăm împreună şi să ţinem un consiliu al experţilor pentru a vedea când va fi cu adevărat sigur, nu în două sau patru săptămâni. Trebuie să ne gândim la un termen mai lung“, a declarat Baer-Hoffman în cursul unei dezbateri prin videoconferinţă organizată de Soccerex.

S-au dublat cazurile de anxietate în rândul fotbaliștilor

Responsabilul sindicatului jucătorilor a explicat că fotbaliştii sunt preocupaţi atât de riscul de infectare, cât şi de faptul că ar putea avea „o influenţă rea asupra societăţii“ dacă revin în activitate prematur. Ei menționează şi problemele financiare economice cu care se confruntă după suspendarea sezonului, din cauza pandemiei de coronavirus.

„Mulţi jucători pe care îi reprezentăm primesc 3.000 sau 4.000 de euro. Pentru ei, pierderea a două plăţi este la fel ca importantă ca pentru oricine altcineva“, a spus Baer-Hoffman, citat de Agerpres.

Jonas Baer-Hoffman a adăugat că s-au dublat cazurile de anxietate în rândul fotbaliştilor profesionişti, în special din cauza izolării.

„Să se gândească la modul de reconstrucţie a fotbalului pe termen lung“

Reprezentantul sindical consideră, însă, că este „o decizie bună“ să se acorde prioritate încheierii, dacă este posibil, a competiţiilor naţionale, pentru că sunt „un pilon financiar“ şi oferă „coeziune socială“. A amintit și că în cazul jucătoarelor de fotbal, veniturile provin în cea mai mare parte din evoluţiile pentru selecţionatele lor naţionale.

Într-o dezbatere cu reprezentanţii Asociaţiei cluburilor europene (ECA) şi Ligilor Europene (EL), secretarul general al FIFPro a cerut „să se gândească la modul de reconstrucţie a fotbalului pe termen lung“.

„Fotbalul va fi diferit“

„Fotbalul va fi diferit, probabil mai mic dintr-o perspectivă economică, dar nu trebuie să fie mai slab. Sperăm să fie mai egalitar, mai corect şi mai durabil din punct de vedere economic, deoarece am văzut că modelul economic al sectorului nostru nu este capabil să lucreze cu crize precum cea pe care o trăim“, a reflectat el.

Secretarul general al FIFPro a participat la această dezbatere organizată de Soccerex prin videoconferinţă alături de preşedintele Ligilor Europene de fotbal, Lars-Christer Olsson, secretarul general al Asociaţiei Cluburilor Europene, Michele Centenaro, şi consilierul delegat al Sport Integrity Global Alliance, Emanuel Macedo de Medeiros.

Citește și: EXCLUSIV / Nae Ungureanu: Dacă stăteam la bloc turbam, eram la nebuni acum!

Exit mobile version