Acasă Sport Fotbal Justin Ștefan: Sper să putem relua Liga 1 în luna iunie

Justin Ștefan: Sper să putem relua Liga 1 în luna iunie

Secretarul general de la LPF, Justin Ştefan, a declarat că speră ca Liga I să se poată relua în luna iunie, cel mai târziu la 13/14 iunie. Acesta nu a precizat însă dacă meciurile se vor juca cu spectatori sau fără.

„Noi avem un scenariu care se raportează la momentul ridicării stării de urgenţă. Atunci ne-am dori să reluăm antrenamentele, iar la începutul lunii iunie să reluăm competiţia. Vorbim de o perioadă tampon de 3-4 săptămâni, în care jucătorii vor relua pregătirea şi să intre, din păcate, direct în zona de meciuri oficiale pentru că nu mai e timp de jocuri amicale. Finalul competiţiei va fi undeva în jurul datei de 20 iulie. Atât play-off-ul Ligii 1, cât şi Cupa României, trebuie să fie încheiate pentru a putea transmite către UEFA cluburile participante în cupele europene. Ca principiu de lucru, ai nevoie de 11 etape. Mai ai 8 etape de play-off, 3 etape de Cupa României, deci 11 etape. Eu sper că putem relua competiţia în luna iunie, cel târziu la data de 13/14 iunie“, a declarat Justin Ștefan, la Digi.

Semifinalele Cupei s-ar putea juca într-o singură manșă

Justin Ştefan susţine că s-a luat în calcul şi faptul ca FRF să decidă ca semifinala Cupei să se dispute într-o singură manşă, pentru a mai relaxa calendarul competiţional.

„În situaţia în care FRF va renunţa la o semifinală, data de reluare a competiţiei pentru a putea termina pe 20 iulie este undeva la 17 iunie. Ne dorim ca FRF să poată juca semifinalele Cupei în dublă manşă, au şi ei parteneriate comerciale“, a mai spus Justin Ștefan.

Citește și:

Exit mobile version