Acasă Sport Fotbal Ronaldo și Messi încurajează popoarele afectate de virus

Ronaldo și Messi încurajează popoarele afectate de virus

Foto: telekomsport.ro

Noul virus Covid-19 s-a răspândit foarte repede în Europa, iar majoritatea campionatelor de fotbal au fost închise. Starul portughez al formației Juventus Torino, Cristiano Ronaldo, a luat decizia să stea cât mai departe de propria echipă și de Italia, în timp ce Lionel Messi s-a izolat în vila sa din Barcelona.

Ronaldo se regăsește în acest moment în țara sa natală, în orașul Maderia, acolo unde are grijă de mama sa. Evenimentele din ultima săptămână l-au „mișcat” pe Cristiano, care a luat o decizie importantă.

Atacantul portughez a decis ca hotelurile sale să fie transformate în spitale pentru bolnavii care suferă de COVID-19. Mai mult, acesta va fi cel care va achita salariile medicilor și tuturor celor care vor lucra acolo. Anunțul a fost făcut de Paula Carvalho, responsabila pentru educație și formare în Portugalia. În țara natală, Ronaldo deține două două hoteluri, unul în Lisabona și unul în Funchal.

„Lumea trece printr-un moment foarte dificil care necesită grijă și atenție sporită din partea tuturor. Vă vorbesc astăzi nu din ipostaza de fotbalist, ci ca fiu, tată, om îngrijorat de ultimele evenimente ce afectează lumea întreagă. Este important ca toți să ținem cont de sfaturile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii și ale autorităţilor guvernamentale despre cum putem gestiona această situaţie. Protejarea vieților oamenilor trebuie să fie mai presus de alte interese. Vreau să transmit gândurile mele tuturor celor care au pierdut pe cineva apropiat, solidaritatea mea celor care se luptă cu acest virus, precum coechipierul meu, Daniele Rugani, și sprijinul meu continuu pentru profesioniştii extraordinari din domeniul medical, care îşi pun viețile în pericol pentru a le salva pe ale celorlalți”, a fost mesajul lui Ronaldo.

Juventus afectată de coronavirus

Daniele Rugani (25 de ani), fotbalist la Juventus Torino, a fost depistat pozitiv cu virusul Covid 19. Acesta a fost primul jucător important care a luat coronavirus. Echipa din Serie A a afirmat că Rugani va fi băgat în carantină și că jucătorul în vârstă de 25 de ani este în prezent asimptomatic.

„Juventus FC activează în prezent toate procedurile de izolare cerute de lege, inclusiv recensământul celor care au intrat în contact cu jucătorul”, se arată în comunicatul campioanei Italiei.

Lionel Messi, izolat în casă

O altă țară aflată într-o situație dificilă după răspândirea coronavirusului este Spania. Campionatul intern a fost suspendat, iar echipele au sistat orice activitate. Totodată, jucătorii au fost forțați să se autoizoleze la domiciliu după ce guvernul spaniol a decretat stare de urgență.

Lionel Messi se află la vila sa din Barcelona, alături de familie, și a transmis un mesaj special.

„Acestea sunt niște zile foarte complicate pentru întreaga lume. Suntem îngrijorați din cauza a tot ce se întâmplă acum și vrem să ajutăm prin a ne pune pe noi în locul celor care suferă cel mai mult, fie că au fost ei afectați în mod direct, fie familiile și prietenii lor, care se află în prima linie și luptă în spitale sau în centre medicale. Vreau să le transmit multă putere tuturor. Sănătatea trebuie să fie mereu pe primul loc. Este un moment excepțional și trebuie să respectăm atât instrucţiunile organizaţiilor de sănătate, cât şi pe cele ale autorităţilor publice. Doar așa putem fi eficienți. Este momentul să fim responsabili și să stăm acasă. Putem să ne bucurăm de mai mult timp cu familiile noastre pe care nu mereu îl avem. Vă trimit o îmbrățișare, sper să putem întoarce această situație în favoarea noastră cât de curând. Stați în casă”, a spus Messi.

Juventus și Barcelona ar fi trebuit să joace în perioada 17-18 martie returul din optimile Ligii Campionilor. Liderul Italiei avea de întors rezultatul din prima manșă cu Lyon, 0-1, în timp ce „catalanii” porneau de la 1-1, pe teren propriu, cu Napoli.

Citește și: Diego Maradona a fost plasat în carantină ca măsură de precauţie

Exit mobile version