Acasă Sport Fotbal VIDEO / Corneliu Papură: Nu ne pregătim să câştigăm meciurile amicale

VIDEO / Corneliu Papură: Nu ne pregătim să câştigăm meciurile amicale

Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Corneliu Papură, nu s-a arătat îngrijorat de bilanţul jocurilor de verificare din Antalya. Tehnicianul explicat că în amicalul cu Zaglebie Lubin a introdus mai mult jucători tineri pentru a se edifica asupra lor, iar tinereţea şi lipsa de experienţă şi-a spus cuvântul.

„Este un cantonament de pregătire. În acest meci am dat şanse tinerilor să vedem la ce potenţial sunt şi pe care ne putem baza. Mai este mult de lucru în ceea ce priveşte ascensiunea lor, să poată ridica la un nivel bun şi chiar să ajute în prima ligă. Mulţi dintre ei încă nu sunt gata pentru un nivel mai ridicat. Nu văd o logică în lucrurile astea (în regula impusă de FRF privind folosirea juniorilor – n.r.)… Mai ales pentru echipele care joacă în cupele europene. Trebuie să avem aceleaşi reguli cu competitoarele noastre. Dacă vrei să joci cu aceeaşi echipă, nu poţi să o faci“, a spus principalul grupării din Bănie.

„Astăzi am jucat cu cinci-şase juniori. Ei au avut jucători maturi, cu experienţă şi este normal să fie dominaţi. Dar mă aşteptam la mult mai mult de la ei. Meciurile amicale sunt total diferite de cele oficiale! Nu ne pregătim să câştigăm meciurile amicale. De exemplu, ieri (miercuri – n.r.) am avut două antrenamente şi dacă voiam să fimapţi pentru a juca la potenţial maxim astăzi făceam cu totul alt program“, a completat Corneliu Papură.

Corneliu Papură, apel la suporteri

Întrebat de adversarii din miniretur, Corneliu Papură a admis că-i urmăreşte atent. El speră ca echipa sa să-şi regleze jocul şi să înceapă cu bine jocurile pe puncte.

„Vom vedea ce va fi. Întâi să ne pregătim bine pentru jocul de vineri, pentru că în meciurile oficiale este cu totul altceva. Presiune, puncte, nu se mai joacă aşa relaxat. Tot timpul vin meciuri de foc. Orice meci este strâns, la fel şi campionatul dacă ne referim la puncte. Eu zic că avem prima şansă cu Gaz Metan, pentru că jucăm acasă, avem jucători foarte buni şi cred că putem să învingem orice echipă din România. Sper ca suporterii să fie alături de echipă. Asta este singurul mesaj pe care-l transmit. Când suntem împreună putem reuşi“, a declarat Corneliu Papură.

Ar mai vrea jucători

Întrebat dacă şi-ar mai dori jucători, acesta a spus: „Tot timpul este loc şi de mai bine. Dacă vin şi alţi jucători va fi greu să-i folosesc pentru prima etapă, dar pot fi integraţi pe parcurs“.

Bilanţul amicalelor susţinute de Universitatea Craiova în Antalya este unul negativ. Trupa lui Corneliu Papură a început cu o victorie, 2-0 cu Eintracht Brawnschweig (locul 4 în liga a treia din Germania). Apoi au urmat trei înfrângeri, 0-1 cu FC Aarau (locul 7 în liga a doua din Elveţia), 1-3 Pogon Szczecin (locul 3 în prima ligă din Polonia) şi 0-3 cu Zaglebie Lubin (locul 10 în Polinia).

Ultima adversară a Științei din Antalya este MFK Karvina, formaţie care se regăseşte pe locul 15 din prima ligă din Cehia. Meciul se va desfăşura vineri, de la ora 15.00.
Sâmbătă este programată revenirea în ţară.

Citeşte şi:

Exit mobile version